Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker ikke grense på hyttevei

Miljø- og næringsutvalget vil at adkomstveiene til hytter skal kunne være lengre enn 100 meter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det har flere ganger vært diskutert i Lokalstyret hvorvidt det bør være en begrensning på lengden på hytteveiene som ligger innenfor Longyearbyen arealplanområde.
Etter en høringsrunde der Sysselmannen og Norsk Polarinstitutt har uttalt seg, var saken igjen oppe i Miljø- og næringsutvalget (MNU) mandag.
Både Sysselmannen og NP ønsker seg en grense på 100 meter, noe utvalget går enstemmig imot.

Risiko for barmarkskjøring
Som forrige gang saken ble diskutert i MNU, i begynnelsen av juli, gikk utvalget også denne gangen inn for at det ikke skal være noen begrensning.
Blant begrunnelsene var at det er større risiko for barmarkskjøring dersom det ikke tilrettelegges for vei, og at det vil være lite rom for skjønn dersom det settes en maksimumsgrense.
Det er i forbindelse med delplanen for fem hytteområder innenfor Longyearbyen arealplanområde, at Miljø- og næringsutvalget skal lage en egen veileder for utforming av parkeringsplasser og adkomstveier innefor områdene som omfattes av delplanen.

Minst mulig synlig
Veilederen understreker at adkomstveier skal plasseres slik at terrenginngrepene blir minimale og at innkjøringen til adkomstveien skal etableres tilnærmet vinkelrett på hovedvei. Videre skal man ikke kunne etablere møteplasser, men en minimal snuplass ved hytta kan tillates. Adkomster skal ha en total bredde på maksimalt 2,5 meter, og den maksimale høyden over terrenget skal være 30 cm.
«Etter etablering av veien, skal man stå med inntrykk av et lett/ubetydelig modifisert terreng», skriver MNU i forslaget til veileder.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!