Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker  firbeint fellesskap

Den åpne dagen i hundegården sist lørdag demonstrerte et fellesskap som LHK gjerne vil se mer av. Mange, særlig de minste, hadde stor glede av dagen. FOTO: Christopher Engås

Ønsker firbeint fellesskap

Longyearbyen hundeklubbs største ønske er å skape et godt hundefellesskap i byhundegården. Men avslag på kork-søknaden kan skape problemer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2013 kl 16:57

Longyearbyen hundeklubb (LHK) har alt det formelle i orden for å kunne utvide hundegården østover, i retning isdammen. Planen er å doble arealet, og dermed øke kapasiteten med en del bur, og tilrettelegge for at flere kan ha glede av hundegården.

Fellesskap

Men det viktigste er å skape et nytt fellesskap i hundeklubben.

– LHK har vedtatt at alle hundetyper skal få være medlem i klubben, ikke bare polarhunder. Den utvidede hundegården skal i første rekke inneholde en ny luftegård som spesielt byhunder kan benytte seg av, sier leder i LHK, Elise Strømseng.

Sammen med styremedlemmene Margit Dyrland, Rico Behlke og Iren Kastner ser Strømseng mange fordeler med et fellesskap på tvers av raser og egenskaper.

– Man kan trene agility og ha valpetrening, for eksempel. Og så kan man utveksle erfaringer med hverandre. Polarhunder og andre hunder har jo faktisk det til felles at de er hunder. Og det er ikke så rent lite, sier Kastner.

Ferdig neste høst

– Dessuten har hunder, som mennesker, svært godt av å ha et sosialt liv, legger hun til.

Det er også et håp om at å få flere typer hunder og hundeeiere inn i et fellesskap vil føre til at klubben utvikler seg og starter nye typer aktiviteter.

LHK håper at en ny del av hundegården skal være ferdig til neste høst, med peling i løpet av vinteren. Tiltaket vil koste i overkant av en halv million kroner, som klubben nå satser alt på å skaffe til veie.

Kork-avslag

Utbyggingen avhenger av at LHK får tilslag på en del av de offentlige midlene klubben har søkt om. Så langt ser det ikke bra ut med hensyn til kork-støtte for i år. Administrasjonssjefen har innstilt på null kroner i støtte til prosjektet med utvidelse. Hvis dette blir vedtatt i AU neste torsdag, får det konsekvenser.

– Vi må da legge prosjektet på is, og det er i så fall synd. Tiltaket har vært jobbet med i tre år, og formålet er svært godt for hundeeiere i Longyearbyen. Slik vi ser det er en større hundegård som inkluderer alle et åpenbart velferdstiltak for byens hundeeiere, sier Elise Strømseng.

Suksess på åpen dag

At det er stor hundeinteresse fikk LHK bekreftet sist lørdag da byhundegården arrangerte åpen dag.

– Det kom mye mer folk enn det vi hadde trodd på forhånd. Vi kjørte 28 turer med barn i hundespann, og det betyr at om lag 60 til sammen fikk seg en tur, forteller Strømseng.

I tillegg til hundekjøringen var det mange som fikk ta seg en tur inn i hundegården for å dele ut kos og mat til de firbeinte. De som ble kalde kunne gå inn i klubbhuset og få seg vafler og en kaffetår, og kanskje prøve lykken i lotteriet som ble arrangert for andledningen, der inntekten gikk til det store målet til hundeklubben.

– Målet med et slikt arrangement er ikke å tjene penger. Vi ønsket først og fremst å gi et flott bidrag til lokalsamfunnet og bidra til positiv hundeomtale. Vi arrangerer dette igjen neste år, men da skal vi ha et bedre køsystem på kjøringen, lover Elise Strømseng.

Nøkkelord

Se bildet større

Styret i LHK håper å få til en utvidelse av hundegården og et større fellesskap. Margit Dyrland (f.v.), Iren Kastner, Elise Strømseng og Rico Behlke. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!