Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker bredere samarbeid om rydding

Et ryddesamarbeid mellom Longyearbyen lokalstyre, Sysselmannen og Store Norske kan være på plass før årsskiftet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Under et samarbeidsmøte mellom Sysselmannen og Lokalstyrets arbeidsutvalg i forrige uke ble det bestemt at man skal lage en styringsgruppe for å få Longyearbyen til å se bedre ut. Gruppa skal bestå av sysselmann Per Sefland, lokalstyrelederen og forhåpentligvis administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen.
– Vi har ikke fått snakket formelt med Robert, men vi håper Store Norske blir med på dette samarbeidet. Selskapet er grunneier og en viktig aktør når det gjelder utearealene, sier miljøvernsjef hos Sysselmannen, Rune Bergstrøm.

Avtroppende leder for lokalstyret, Ellen Lian, er veldig positiv til initiativet.
– Det er full enighet om at det skal være et sterkt trykk på denne saken, og alle er innstilt på det. Vi ser allerede at det har skjedd mye etter at det ble satt fokus på dette, og at det blir ryddet opp, sier Lian.

Bedre rutiner
Ifølge Rune Bergstrøm kan en styringsgruppe være på plass i løpet av høsten. Planen videre er å lage arbeidsgrupper som skal ha et direkte ansvar for å få ryddet opp på sine områder.
– Det er opp til styret og gruppene hvordan dette vil fungere. Vi er ikke kommet dit vi ønsker, men har et stort forbedringspotensiale. Vi må lage bedre rutiner for hvordan man legger fra seg ting og hvordan man behandler utearealer, sier Bergstrøm.

Han legger til at Per Sefland også er interessert i å være med i et slikt samarbeid, som også møter full støtte fra Administrasjonsutvalget.
– Vi håper å ha arbeidsgruppene på plass ved årsskiftet, så de kan begynne å jobbe med en gang det blir lyst igjen til våren, sier Bergstrøm.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!