Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker bredere samarbeid om rydding

Et ryddesamarbeid mellom Longyearbyen lokalstyre, Sysselmannen og Store Norske kan være på plass før årsskiftet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Under et samarbeidsmøte mellom Sysselmannen og Lokalstyrets arbeidsutvalg i forrige uke ble det bestemt at man skal lage en styringsgruppe for å få Longyearbyen til å se bedre ut. Gruppa skal bestå av sysselmann Per Sefland, lokalstyrelederen og forhåpentligvis administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen.
– Vi har ikke fått snakket formelt med Robert, men vi håper Store Norske blir med på dette samarbeidet. Selskapet er grunneier og en viktig aktør når det gjelder utearealene, sier miljøvernsjef hos Sysselmannen, Rune Bergstrøm.

Avtroppende leder for lokalstyret, Ellen Lian, er veldig positiv til initiativet.
– Det er full enighet om at det skal være et sterkt trykk på denne saken, og alle er innstilt på det. Vi ser allerede at det har skjedd mye etter at det ble satt fokus på dette, og at det blir ryddet opp, sier Lian.

Bedre rutiner
Ifølge Rune Bergstrøm kan en styringsgruppe være på plass i løpet av høsten. Planen videre er å lage arbeidsgrupper som skal ha et direkte ansvar for å få ryddet opp på sine områder.
– Det er opp til styret og gruppene hvordan dette vil fungere. Vi er ikke kommet dit vi ønsker, men har et stort forbedringspotensiale. Vi må lage bedre rutiner for hvordan man legger fra seg ting og hvordan man behandler utearealer, sier Bergstrøm.

Han legger til at Per Sefland også er interessert i å være med i et slikt samarbeid, som også møter full støtte fra Administrasjonsutvalget.
– Vi håper å ha arbeidsgruppene på plass ved årsskiftet, så de kan begynne å jobbe med en gang det blir lyst igjen til våren, sier Bergstrøm.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!