Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker bredere samarbeid om rydding

Et ryddesamarbeid mellom Longyearbyen lokalstyre, Sysselmannen og Store Norske kan være på plass før årsskiftet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Under et samarbeidsmøte mellom Sysselmannen og Lokalstyrets arbeidsutvalg i forrige uke ble det bestemt at man skal lage en styringsgruppe for å få Longyearbyen til å se bedre ut. Gruppa skal bestå av sysselmann Per Sefland, lokalstyrelederen og forhåpentligvis administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen.
– Vi har ikke fått snakket formelt med Robert, men vi håper Store Norske blir med på dette samarbeidet. Selskapet er grunneier og en viktig aktør når det gjelder utearealene, sier miljøvernsjef hos Sysselmannen, Rune Bergstrøm.

Avtroppende leder for lokalstyret, Ellen Lian, er veldig positiv til initiativet.
– Det er full enighet om at det skal være et sterkt trykk på denne saken, og alle er innstilt på det. Vi ser allerede at det har skjedd mye etter at det ble satt fokus på dette, og at det blir ryddet opp, sier Lian.

Bedre rutiner
Ifølge Rune Bergstrøm kan en styringsgruppe være på plass i løpet av høsten. Planen videre er å lage arbeidsgrupper som skal ha et direkte ansvar for å få ryddet opp på sine områder.
– Det er opp til styret og gruppene hvordan dette vil fungere. Vi er ikke kommet dit vi ønsker, men har et stort forbedringspotensiale. Vi må lage bedre rutiner for hvordan man legger fra seg ting og hvordan man behandler utearealer, sier Bergstrøm.

Han legger til at Per Sefland også er interessert i å være med i et slikt samarbeid, som også møter full støtte fra Administrasjonsutvalget.
– Vi håper å ha arbeidsgruppene på plass ved årsskiftet, så de kan begynne å jobbe med en gang det blir lyst igjen til våren, sier Bergstrøm.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!