Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker bredere samarbeid om rydding

Et ryddesamarbeid mellom Longyearbyen lokalstyre, Sysselmannen og Store Norske kan være på plass før årsskiftet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Under et samarbeidsmøte mellom Sysselmannen og Lokalstyrets arbeidsutvalg i forrige uke ble det bestemt at man skal lage en styringsgruppe for å få Longyearbyen til å se bedre ut. Gruppa skal bestå av sysselmann Per Sefland, lokalstyrelederen og forhåpentligvis administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen.
– Vi har ikke fått snakket formelt med Robert, men vi håper Store Norske blir med på dette samarbeidet. Selskapet er grunneier og en viktig aktør når det gjelder utearealene, sier miljøvernsjef hos Sysselmannen, Rune Bergstrøm.

Avtroppende leder for lokalstyret, Ellen Lian, er veldig positiv til initiativet.
– Det er full enighet om at det skal være et sterkt trykk på denne saken, og alle er innstilt på det. Vi ser allerede at det har skjedd mye etter at det ble satt fokus på dette, og at det blir ryddet opp, sier Lian.

Bedre rutiner
Ifølge Rune Bergstrøm kan en styringsgruppe være på plass i løpet av høsten. Planen videre er å lage arbeidsgrupper som skal ha et direkte ansvar for å få ryddet opp på sine områder.
– Det er opp til styret og gruppene hvordan dette vil fungere. Vi er ikke kommet dit vi ønsker, men har et stort forbedringspotensiale. Vi må lage bedre rutiner for hvordan man legger fra seg ting og hvordan man behandler utearealer, sier Bergstrøm.

Han legger til at Per Sefland også er interessert i å være med i et slikt samarbeid, som også møter full støtte fra Administrasjonsutvalget.
– Vi håper å ha arbeidsgruppene på plass ved årsskiftet, så de kan begynne å jobbe med en gang det blir lyst igjen til våren, sier Bergstrøm.

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!