Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Omlasting var lovlig

Det Sysselmannen mistenkte var ulovlig omlasting i Hornsund, viste seg å være fullt lovlig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi var litt usikre på hva som foregikk, da det ble observert to båter som drev med omlasting i Hornsund fredag. Men nå er det avklart at alt var i orden og at begge fartøyene hadde meldt fra til norske myndigheter. Fiskeridirektoratet var orientert om at det pågikk lovlig omlasting, sier sysselmannsoverbetjent Olav Tombre.
Dermed er hendelsen ingen sak verken for Sysselmannen eller Kystvakta.

Meldte fra
Det var et av Sysselmannens helikoptre som oppdaget en russisk tråler sammen med et russisk fabrikkskip i Hornsund sør på Spitsbergen i 11-tiden fredag formiddag.
– Tråleren drev sannsynligvis med ulovlig omlasting. Vi har meldt saken videre til Kystvakta, som er fagmyndighet på området, sa sysselmannsførstebetjent Petter Braaten til Svalbardposten senere på dagen.

Uvanlig
Men nå er det altså kommet på det rene at de to båtene ikke gjorde noe ulovlig. Kystvakta har i helgen jobbet med å finne ut om det som foregikk i Hornsund var lovlig eller ikke.
– Alt er i orden. Begge fartøy har gjort det som kreves til punkt og prikke etter regelverket. Det er litt uvanlig at slikt skjer i Hornsund, men alt er i orden, sier Tombre.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!