Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Omlasting var lovlig

Det Sysselmannen mistenkte var ulovlig omlasting i Hornsund, viste seg å være fullt lovlig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi var litt usikre på hva som foregikk, da det ble observert to båter som drev med omlasting i Hornsund fredag. Men nå er det avklart at alt var i orden og at begge fartøyene hadde meldt fra til norske myndigheter. Fiskeridirektoratet var orientert om at det pågikk lovlig omlasting, sier sysselmannsoverbetjent Olav Tombre.
Dermed er hendelsen ingen sak verken for Sysselmannen eller Kystvakta.

Meldte fra
Det var et av Sysselmannens helikoptre som oppdaget en russisk tråler sammen med et russisk fabrikkskip i Hornsund sør på Spitsbergen i 11-tiden fredag formiddag.
– Tråleren drev sannsynligvis med ulovlig omlasting. Vi har meldt saken videre til Kystvakta, som er fagmyndighet på området, sa sysselmannsførstebetjent Petter Braaten til Svalbardposten senere på dagen.

Uvanlig
Men nå er det altså kommet på det rene at de to båtene ikke gjorde noe ulovlig. Kystvakta har i helgen jobbet med å finne ut om det som foregikk i Hornsund var lovlig eller ikke.
– Alt er i orden. Begge fartøy har gjort det som kreves til punkt og prikke etter regelverket. Det er litt uvanlig at slikt skjer i Hornsund, men alt er i orden, sier Tombre.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!