Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Omkom i Lomfjorden

Karl Erik Wilhelmsen, Kalle, omkom i Lomfjorden søndag ettermiddag. FOTO: Birger Amundsen

Omkom i Lomfjorden

Det var 32 år gamle Karl Erik Wilhelmsen fra Tromsø som omkom i en snøskuterulykke i Lomfjorden søndag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var fire snøskutere i følget som kjørte på isen sørover i Lomfjorden da ulykken skjedde. De fire mennene er alle hjemmehørende i Longyearbyen, de hadde vært på fisketur på nordkysten i helga og var på vei tilbake til Longyearbyen da ulykken skjedde ved 16.30-tida.
– Tre av mennene gikk gjennom isen og havnet i sjøen, den siste berget seg og fikk utløst nødpeilesenderen, sier sysselmann Per Sefland.

Nødmelding
Sysselmannen mottok melding fra Hovedredningssentralen i Bodø klokken 17.40 om at det var registrert signaler fra en nødpeilesender, og sendte øyeblikkelig ut helikopter med lege nordover.
Ulykkesstedet i Lomfjorden ligger 160 kilometer nordøst for Longyearbyen. Helikopteret var framme ved ulykkesstedet, ved Faksevågen på nordsida av Lomfjorden, klokken 19.10.

Prekært
– To mann sto da på isen, den omkomne lå i råka og en tredje hadde berget seg opp på en slede som fløt. Det hele var nokså prekært, sier førstebetjent Roar Hilde hos Sysselmannen.
Alle ble fraktet til Longyearbyen sykehus. Ingen av de tre andre i følget har pådratt seg skader.

Helikopter underveis nordover
Hilde sier at et helikopter er underveis til Lomfjorden for å gjøre ytterligere undersøkelser, og for berge utstyret. De tre skuterne som gikk gjennom isen er borte, samt to av sledene. En skuter og to sleder står igjen på isen og skal fraktes tilbake til Longyearbyen.
Svalbard kirke holder minnestund for den omkomne i morgen, tirsdag, klokken 10.

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!