Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Omkom i Lomfjorden

Karl Erik Wilhelmsen, Kalle, omkom i Lomfjorden søndag ettermiddag. FOTO: Birger Amundsen

Omkom i Lomfjorden

Det var 32 år gamle Karl Erik Wilhelmsen fra Tromsø som omkom i en snøskuterulykke i Lomfjorden søndag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var fire snøskutere i følget som kjørte på isen sørover i Lomfjorden da ulykken skjedde. De fire mennene er alle hjemmehørende i Longyearbyen, de hadde vært på fisketur på nordkysten i helga og var på vei tilbake til Longyearbyen da ulykken skjedde ved 16.30-tida.
– Tre av mennene gikk gjennom isen og havnet i sjøen, den siste berget seg og fikk utløst nødpeilesenderen, sier sysselmann Per Sefland.

Nødmelding
Sysselmannen mottok melding fra Hovedredningssentralen i Bodø klokken 17.40 om at det var registrert signaler fra en nødpeilesender, og sendte øyeblikkelig ut helikopter med lege nordover.
Ulykkesstedet i Lomfjorden ligger 160 kilometer nordøst for Longyearbyen. Helikopteret var framme ved ulykkesstedet, ved Faksevågen på nordsida av Lomfjorden, klokken 19.10.

Prekært
– To mann sto da på isen, den omkomne lå i råka og en tredje hadde berget seg opp på en slede som fløt. Det hele var nokså prekært, sier førstebetjent Roar Hilde hos Sysselmannen.
Alle ble fraktet til Longyearbyen sykehus. Ingen av de tre andre i følget har pådratt seg skader.

Helikopter underveis nordover
Hilde sier at et helikopter er underveis til Lomfjorden for å gjøre ytterligere undersøkelser, og for berge utstyret. De tre skuterne som gikk gjennom isen er borte, samt to av sledene. En skuter og to sleder står igjen på isen og skal fraktes tilbake til Longyearbyen.
Svalbard kirke holder minnestund for den omkomne i morgen, tirsdag, klokken 10.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!