Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Øker innsatsen for isbjørnen

Innsatsen for isbjørnen skal styrkes. FOTO: Birger Amundsen

Øker innsatsen for isbjørnen

De fem isbjørnlandene vil styrke samarbeidet om beskyttelse av isbjørnen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2013 kl 18:59

Det er i år 40 år siden avtalen om beskyttelse av isbjørn ble undertegnet. I uka som gikk, møttes representanter for Norge, Danmark (Grønland), Russland, Canada og USA i Moskva for å undertegne en erklæring om videre samarbeid om beskyttelse av isbjørn.

Fra Norge deltok blant andre Guri Tveito, miljøvernsjef hos Sysselmannen på Svalbard.

I erklæringen slår de fem landene fast at samarbeidet skal styrkes og at forvaltningen må tilpasses klimaendringene samt at den samlede belastningen på isbjørnen må begrenses, opplyser Miljødirektoratet.

Den såkalte Isbjørnavtalen ble i 1973 første gang undertegnet av de fem arktiske statene, og har som formål å beskytte isbjørnen leveområder og livsmiljø gjennom koordinerte tiltak mellom partslandene.

Fra Norge er Miljødirektoratet norsk forvaltningsmyndighet for isbjørnavtalen, mens Norsk Polarinstitutt er faglig rådgiver.

Se bildet større

Miljøvernsjef Guri Tveito (midten) deltok i Moskva under fornyelsen av Isbjørnavtalen. Her fra et møte med blant andre naturvernrådgiver Elin M. Lien og internasjonal direktør Kim Holmén fra Norsk Polarinstitutt. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!