Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Øgleutgraving live

 

Øgleutgraving live

Lurer du på hva Jørn Hurum og de andre forskerne på Deltaneset driver med? Nå er det mulig å følge øgleutgravingene live på internett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.08.2010 kl 12:19

– At dette er oppe og går, er takket være Jørn Hurum. Han tenker nytt hver gang han gjør en utgraving. Han har fått med seg flere samarbeidspartnere som får testet ut ny teknologi for direkteoverføring av video, sier redaktør for forskning.no, Nina Kristiansen.

Levende bilder

Fra onsdag denne uka har forskning.no streamet levende videobilder fra øgleutgravingene på Svalbard. En dag etter planen var de fire kameraene, som følger alle forskernes bevegelser fra alle kanter, oppe og gikk.

Følg utgravingene HER

Kristiansen forteller at de ble valgt ut til å sende videostrømmen, siden de er det nettstedet i forsknings-Norge som har flest lesere. Så langt er hun fornøyd med responsen.

– Vi har omkring 300 personer inne på morgenkvisten torsdag. Da er det ikke annet å se enn forskere som spiser frokost, sier hun.

Banebrytende

Når forskerne sover og det ikke skjer noe med utgravingen, har nettavisen laget en pakke med øglerelaterte artikler, info om forskerne og om utgravingen.

– At de gjør dette er helt banebrytende og nytt, sier Kristiansen.

Videoen skal være oppe og går fram til utgravingene avsluttes 18. august.

 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!