Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Øgleutgraving live

 

Øgleutgraving live

Lurer du på hva Jørn Hurum og de andre forskerne på Deltaneset driver med? Nå er det mulig å følge øgleutgravingene live på internett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.08.2010 kl 12:19

– At dette er oppe og går, er takket være Jørn Hurum. Han tenker nytt hver gang han gjør en utgraving. Han har fått med seg flere samarbeidspartnere som får testet ut ny teknologi for direkteoverføring av video, sier redaktør for forskning.no, Nina Kristiansen.

Levende bilder

Fra onsdag denne uka har forskning.no streamet levende videobilder fra øgleutgravingene på Svalbard. En dag etter planen var de fire kameraene, som følger alle forskernes bevegelser fra alle kanter, oppe og gikk.

Følg utgravingene HER

Kristiansen forteller at de ble valgt ut til å sende videostrømmen, siden de er det nettstedet i forsknings-Norge som har flest lesere. Så langt er hun fornøyd med responsen.

– Vi har omkring 300 personer inne på morgenkvisten torsdag. Da er det ikke annet å se enn forskere som spiser frokost, sier hun.

Banebrytende

Når forskerne sover og det ikke skjer noe med utgravingen, har nettavisen laget en pakke med øglerelaterte artikler, info om forskerne og om utgravingen.

– At de gjør dette er helt banebrytende og nytt, sier Kristiansen.

Videoen skal være oppe og går fram til utgravingene avsluttes 18. august.

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!