Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nytt spisested til byen

Enda et spisested vil etablere seg i Longyaerbyen, hvor vil ikke eieren røpe ennå. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Nytt spisested til byen

Selskapet Arctic Tapas får 275.000 kroner fra Innovasjon Norge til å starte restaurant i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2012 kl 12:45

Pengene er gitt som et rent tilskudd til selskapet som eies av Bent Jonny Heggen Larsen.

– Longyearbyen har blant annet thaimat, pizza og spaghetti. Min erfaring etter å ha jobbet som guide for Svalbard Maxi Taxi, er at turistene savner norsk mattradisjon. Derfor vil vi kun tilby mat som kommer fra den arktiske sirkel: land, luft eller hav, sier Larsen.

Han forteller at spisestedet skal tilby arktiske småretter, men utover det holder han kortene tett til brystet.

Hvor maten skal serveres, vil han ikke ut med.

– Jeg har sannsynligvis det beste lokalet i Longyearbyen, er alt han vil røpe.

Viktig støtte

Nå har Arctic Tapas fått et tilskudd på 275.000 kroner fra Innovasjon Norge.

– Det var fantastisk viktig. Det handler ikke direkte om den økonomiske støtten, men at vi får Innovasjon Norge i ryggen. I Longyearbyen er det viktig å ha litt tyngde bak seg fordi det er mange store aktører der, sier Larsen.

Ifølge ham vil spisestedet åpne i mars neste år.

Har vurdert konkurransen

Gunnar Kvernenes er konstituert direktør for Innovasjon Norges kontor i Troms.

– Vi føler at dette prosjektet følger godt opp under mat- og reiselivssatsing i Norge og opplever at dette vil være med på å skape nye opplevelser for turister på Svalbard, sier han.

Kvernenes forteller at Innovasjon Norge har vurdert konkurransebildet når det gjelder spisesteder i byen.

– Vi har vurdert det slik at dette tilbudet er så spesielt at det vil styrke mangfoldet og ikke stjele fra de bedriftene som allerede er i Longyearbyen, sier han.

Trenger Longyearbyen flere spisesteder? Kommenter i feltet under:

 

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!