Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nytt kulturhus-alternativ

I 2003 ble Lompen-alternativet betegnet som «midt i smørøyet» som framtidig kulturhus. Det er her et kulturhustilbygg vil kunne komme, om lokalstyret finner det interessant nok. FOTO: Birger Amundsen

Nytt kulturhus-alternativ

Lompensenteret AS er kommet på banen med en idé om å bygge kulturhus i tilknytning til Lompensenteret og ikke til Næringsbygget, som vedtatt i lokalstyret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi fikk et uventet hint om dette for halvannen uke siden, like etter at lokalstyret hadde gjort sitt vedtak om å bygge i sentrum. Lompensenteret AS presenterte en skisse for et kulturbygg i tilknytning til Lompensenteret, og jeg syntes at dette er et for verdifullt innspill til at jeg vil avvise det, sier administrasjonssjef Sigmund Engdahl i Longyearbyen lokalstyre.

Vedtaket
I vedtaket som ble fattet av lokalstyret 26. februar står det: «Lokalstyret vedtar å bygge nytt kulturbygg i tilknytning til Næringsbygget nordre del på om lag 1.200 kvadratmeter BTA med en maksimal kostnadsramme på 46,5 millioner kroner inkludert nødvendig inventar og utstyr.»

Ikke stivbente
– Lokalstyret har fattet et vedtak, og det er det vi må forholde oss til. Ut fra debatten går flertallet inn for å eie og for å bygge i sentrum, men også at det må finnes løsninger for allaktivitetsrom, sier Engdahl.
Han sier videre at alt selvsagt hadde vært enklere om Lompensenteret hadde kommet tidligere på banen med sitt forslag.
– Vi skal ikke av den grunn være stivbente, vi skal bygge framtidens by og må ha øynene åpne for andre løsninger. Dette forslaget ligger slik jeg ser det innenfor intensjonen til lokalstyret, som gikk inn for sentrum, understreker han.

Det beste alternativet
Store Norske sitter med halvparten av aksjene i Lompensenteret AS, den andre halvparten eies av Lars Erik Hoel gjennom Forvaltningskompaniet AS. Økonomikonsulent Per Chr. Frøislie i Store Norske er daglig leder for Lompensenteret AS.
– Vi har sett på en mulighet hvor vi kombinerer byggetrinn 1 av kulturhuset med Lompensenteret, og har engasjert en arkitekt for å se på dette, sier Frøislie.
– Hva med de som i dag driver næringsvirksomhet i Lompensenteret?
– Det blir neste runde, når vi har gjennomgått planene. Det vi har sett på er at vi har en del tilbud der med kafé og handel. Vi ser på muligheten for bedre brukernytte av tilbudene, svarer Frøislie.
Kulturhus som tilbygg til Lompensenteret ble lansert alt i 2003, sammen med tre andre alternativ i sentrum. Huset var overhodet ikke med i vurderingen den gang. I programdokumentet fra 2003 blir Lompen-alternativet framhevet som det absolutt beste alternativet. Det konkluderes med følgende:
«Et meget spennende alternativ “midt i smørøyet” og en løsning som sikrer gode og varierte serveringstilbud i bygget. Men kryssende interesser i forhold til næringslivet kan skape problemer for gjennomføring.»

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!