Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nytt fjes i avisa

Geir Barstein er vel på plass i Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

Nytt fjes i avisa

Tirsdag morgen klaffet det, og her er han.

Tekst:

Publisert:

Geir Barstein er ansatt i et årsvikariat i Svalbardposten. 33-åringen startet sin profesjonelle karriere som journalist i NRK P3 og har fra 2007 jobbet i Dagbladet, hvor han blant annet har jobbet i nyhetsredaksjonen.

– Jeg har i mange år hatt lyst til å komme hit og jobbe. En veldig stor del av det er den fantastiske naturen her, jeg liker veldig godt å være på tur. Så er det rent journalistisk en unik mulighet, det er noe helt annet enn det jeg har jobbet med før, forteller han.

Barstein er heller ikke ukjent med Svalbard og har vært her flere ganger, både som privatperson og i jobbsammenheng. Siste gang var i fjor sommer, da Jørn Hurum drev utgravinger av fossiler i Flowerdalen

Det viste seg å bli en frisk start også. Reisen til Svalbard begynte allerede søndag, men vind og snøstorm førte til én kansellering, en nesten-landing og to overnattinger i Tromsø.

Men tirsdag morgen klaffet det, og her er han.

– Man må jobbe litt for å komme hit, sier Geir Barstein, som vil bli en kjent signatur i Svalbardposten i året som kommer.

Line Nagell Ylvisåker går ut i fødselspermisjon fra 20. februar.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!