Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nytt fjes i avisa

Geir Barstein er vel på plass i Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

Nytt fjes i avisa

Tirsdag morgen klaffet det, og her er han.

Tekst:

Publisert:

Geir Barstein er ansatt i et årsvikariat i Svalbardposten. 33-åringen startet sin profesjonelle karriere som journalist i NRK P3 og har fra 2007 jobbet i Dagbladet, hvor han blant annet har jobbet i nyhetsredaksjonen.

– Jeg har i mange år hatt lyst til å komme hit og jobbe. En veldig stor del av det er den fantastiske naturen her, jeg liker veldig godt å være på tur. Så er det rent journalistisk en unik mulighet, det er noe helt annet enn det jeg har jobbet med før, forteller han.

Barstein er heller ikke ukjent med Svalbard og har vært her flere ganger, både som privatperson og i jobbsammenheng. Siste gang var i fjor sommer, da Jørn Hurum drev utgravinger av fossiler i Flowerdalen

Det viste seg å bli en frisk start også. Reisen til Svalbard begynte allerede søndag, men vind og snøstorm førte til én kansellering, en nesten-landing og to overnattinger i Tromsø.

Men tirsdag morgen klaffet det, og her er han.

– Man må jobbe litt for å komme hit, sier Geir Barstein, som vil bli en kjent signatur i Svalbardposten i året som kommer.

Line Nagell Ylvisåker går ut i fødselspermisjon fra 20. februar.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!