Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nytt fjes i avisa

Geir Barstein er vel på plass i Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

Nytt fjes i avisa

Tirsdag morgen klaffet det, og her er han.

Geir Barstein er ansatt i et årsvikariat i Svalbardposten. 33-åringen startet sin profesjonelle karriere som journalist i NRK P3 og har fra 2007 jobbet i Dagbladet, hvor han blant annet har jobbet i nyhetsredaksjonen.

– Jeg har i mange år hatt lyst til å komme hit og jobbe. En veldig stor del av det er den fantastiske naturen her, jeg liker veldig godt å være på tur. Så er det rent journalistisk en unik mulighet, det er noe helt annet enn det jeg har jobbet med før, forteller han.

Barstein er heller ikke ukjent med Svalbard og har vært her flere ganger, både som privatperson og i jobbsammenheng. Siste gang var i fjor sommer, da Jørn Hurum drev utgravinger av fossiler i Flowerdalen

Det viste seg å bli en frisk start også. Reisen til Svalbard begynte allerede søndag, men vind og snøstorm førte til én kansellering, en nesten-landing og to overnattinger i Tromsø.

Men tirsdag morgen klaffet det, og her er han.

– Man må jobbe litt for å komme hit, sier Geir Barstein, som vil bli en kjent signatur i Svalbardposten i året som kommer.

Line Nagell Ylvisåker går ut i fødselspermisjon fra 20. februar.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!