Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nye skilter

Fra lørdag morgen får alle som skal kjøre inn på Vei 500 vikeplikt. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Nye skilter

Lørdag må alle bilister tenke seg nøye om i veikryss i Longyearbyen. Da blir ordningen med vikeplikt og forkjørsvei gjort gjeldende.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2009 kl 11:15

Klokken syv om morgenen skal alle de nye vikepliktskiltene være avdekket. Vei 600 mellom Gruve 7 og flyplassen blir forkjørsvei, det samme blir veien fra Nybyen til Unis. De som skal kjøre inn på veiene får dermed vikeplikt fra begge retninger, ikke bare fra høyre.

– Det er viktig at folk er oppmerksomme. Jeg håper ikke bilverkstedene i byen får behov for å ta inn så mange nye skjermer, sier kommunalteknisk leder i Bydrift, Brynjulv Øverby.

– Kjør pent

Skiltene er blir satt opp i forbindelse med den nye skiltplanen for Longyearbyen. Andre typer skilter vil bli satt opp etter hvert, og blir gjeldende fra det tidspunktet de er satt opp.

– Kjør pent, det er min oppfordring, sier Øverby.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!