Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nye retningslinjer for våpen til isbjørnbeskyttelse

Sysselmannen har innført nye regler for våpen og skremmemidler til bruk som isbjørnbeskyttelse. FOTO: Birger Amundsen (arkivfoto)

Nye retningslinjer for våpen til isbjørnbeskyttelse

Trer i kraft 12. oktober.

Sysselmannen har vedtatt nye retningslinjer for våpen samt beskyttelses- og skremmemidler mot isbjørn. De viderefører i hovedsak dagens praksis, men med noen endringer.

– Blant annet stilles det nå krav til dokumentert skyteaktivitet i godkjent skytterforening for å fortsette å ha enhåndsvåpen. Dersom dette er oppfylt, vil de som har tillatelse til konkurranse- og øvelsesvåpen kunne søke Sysselmannen om tillatelse til også å få bruke slike våpen til isbjørnbeskyttelse, skriver Sysselmannen på egne nettsider.

I tillegg åpnes det for utlån av signalpistoler til ungdom mellom 16 og 18 år samt omsetning av gummislugs til hagle. Pepperspray er fortsatt forbudt å bruke.

– Sysselmannen jobber med en utredning av om dette skal tillates i framtiden, opplyser de.

Retningslinjene trer i kraft 12. oktober.
´

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!