Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nye retningslinjer for våpen til isbjørnbeskyttelse

Sysselmannen har innført nye regler for våpen og skremmemidler til bruk som isbjørnbeskyttelse. FOTO: Birger Amundsen (arkivfoto)

Nye retningslinjer for våpen til isbjørnbeskyttelse

Trer i kraft 12. oktober.

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen har vedtatt nye retningslinjer for våpen samt beskyttelses- og skremmemidler mot isbjørn. De viderefører i hovedsak dagens praksis, men med noen endringer.

– Blant annet stilles det nå krav til dokumentert skyteaktivitet i godkjent skytterforening for å fortsette å ha enhåndsvåpen. Dersom dette er oppfylt, vil de som har tillatelse til konkurranse- og øvelsesvåpen kunne søke Sysselmannen om tillatelse til også å få bruke slike våpen til isbjørnbeskyttelse, skriver Sysselmannen på egne nettsider.

I tillegg åpnes det for utlån av signalpistoler til ungdom mellom 16 og 18 år samt omsetning av gummislugs til hagle. Pepperspray er fortsatt forbudt å bruke.

– Sysselmannen jobber med en utredning av om dette skal tillates i framtiden, opplyser de.

Retningslinjene trer i kraft 12. oktober.
´

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!