Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nye rekorder

Thor Bjørn Arlov (t.v.), lokalstyreleder Kjell Mork, Trine Krystad, Miriam Geitz, Aud Andersen og Ottar Krohn. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Nye rekorder

Svalbards miljøvernfond deler ut 5,1 millioner kroner til 26 prosjekter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.11.2010 kl 08:00

Denne uken delte Svalbards miljøvernfond ut mer penger enn de noensinne har gjort i en tildeling. Dermed slo de denne vårens rekord, som var på 4,7 millioner kroner.

Barn og unge

Fondet melder at de har satset på alternative måter å formidle miljøkunnskap til barn og unge i denne runden. Mari Tefre og Liv Mari Schei har fått 280.000 kroner til det lokale film- og musikkprosjektet «Polar Eufori», mens Unis har fått 80.000 kroner til et reinsdyr- og miljøgiftprosjekt med Longyearbyen skole.

Mye penger

Fondet delte ut penger for første gang i 2007. Siden den gang har 150 prosjekter fått 26,6 millioner kroner. Neste søknadsrunde starter februar neste år. 

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!