Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nye rekorder

Thor Bjørn Arlov (t.v.), lokalstyreleder Kjell Mork, Trine Krystad, Miriam Geitz, Aud Andersen og Ottar Krohn. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Nye rekorder

Svalbards miljøvernfond deler ut 5,1 millioner kroner til 26 prosjekter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.11.2010 kl 08:00

Denne uken delte Svalbards miljøvernfond ut mer penger enn de noensinne har gjort i en tildeling. Dermed slo de denne vårens rekord, som var på 4,7 millioner kroner.

Barn og unge

Fondet melder at de har satset på alternative måter å formidle miljøkunnskap til barn og unge i denne runden. Mari Tefre og Liv Mari Schei har fått 280.000 kroner til det lokale film- og musikkprosjektet «Polar Eufori», mens Unis har fått 80.000 kroner til et reinsdyr- og miljøgiftprosjekt med Longyearbyen skole.

Mye penger

Fondet delte ut penger for første gang i 2007. Siden den gang har 150 prosjekter fått 26,6 millioner kroner. Neste søknadsrunde starter februar neste år. 

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!