Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nye motiver i galleriet

 

Nye motiver i galleriet

Tre kunstnere er på plass med sine verker i Galleri Svalbard i kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2012 kl 07:00

Årets sommerutstilling åpner i galleriet i Nybyen i kveld, og består av grafikk og malerier. De tre kunstnerne er Kari Finborud, Kristian Finborud og Tormod Ropstad.

Dyptrykk

Kari Finborud er utdannet ved Statens høgskole for kunsthåndverk og design i Bergen. Maleriene hennes preges av en figurativ tradisjon.

Kristian Finborud ble utdannet ved Statens høgskole for kunsthåndverk og design. Det er primært grafikk, og særlig dyptrykket, som har vært hans arbeidsområde. Bildene hans er gjerne humoristiske og stemningsfulle landskapsmotiver.

Dagligliv

Tormod Ropstad tok sin utdannelse fra Statens høgskole for kunsthåndverk og design, Vestlandets kunstakademi og Staatliche Kunstakademie i Düsseldorf. Hans malerier viser ofte gjenstander vi kjenner fra dagliglivet.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!