Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nye millioner til renseanlegg

Arbeidet med renseanlegget til Energiverket kan fortsette neste år. FOTO: Birger Amundsen

Statsbudsjettet 2013:

Nye millioner til renseanlegg

Arbeidet med det mye omtalte renseanlegget fortsetter. Regjeringen vil bevilge 15 nye millioner kroner til anlegget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.10.2012 kl 12:46

Det planlagte renseanlegget vil rense utslippene fra Energiverket for sot og svovel. De opprinnelige kostnadsoverslagene antydet en pris på rundt 73 millioner kroner, nå viser det seg at anlegget kan bli nesten dobbelt så dyrt.

Tross dette, vil regjeringen bruke 15,4 millioner kroner for å videreføre arbeidet. I år er det bevilget 14,6 millioner kroner. Renseanlegget er planlagt ferdigstilt i 2014 og vil innfri rensekravene fra Klima- og forurensingsdirektoratet.

I forslaget til statsbudsjett 2013, foreslår regjeringen å øke det statlige bidraget fra 120 til 145,7 millioner kroner neste år. Det innebærer en økning på hele 20,7 prosent.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!