Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nye fly lander i dag

Flere fly vil lørdag lande på Svalbard lufthavn. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Nye fly lander i dag

Et SAS-fly fra Tromsø skal lande på Svalbard lufthavn klokken 13.35 i dag. I tillegg kommer kveldsflyet til Longyearbyen. Nå kan også luftambulansen fly mellom Svalbard og fastlandet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2010 kl 16:15

Trafikkonsulent ved SAS Ground Services i Tromsø, Gunnar Ranheim, forteller at det ikke klart hvem som vil dra med flyet som kommer fra Tromsø i halv to-tiden.

– De vi får tak i har mulighet til å reise. Det er mange som har gitt opp å komme seg av gårde med fly, sier han.

I tillegg skal det komme et rutefly fra Bodø klokken 14.40. Også kveldsflyet skal komme opp fra Tromsø i klokken 20.15. Det vil bli stående til i morgen, men det er foreløpig usikkert om det vil fly på søndag.

Prioriterer ambulanseflygninger

Avinor melder lørdag morgen at luftrommet er åpent fra Mo i Rana til Lakselv lufthavn. Det vil være streng prioritering av hva slags trafikk som får gå. Ambulanseflygninger skal prioriteres. Sysselmannen melder på sine sider at luftambulansen igjen kan gå mellom Svalbard og fastlandet.

Ordningen med kystvaktskip i beredskap ved Sørkapp og Bjørnøya vil likevel bli opprettholdt, siden situasjonen kan endre seg raskt.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!