Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nye fly lander i dag

Flere fly vil lørdag lande på Svalbard lufthavn. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Nye fly lander i dag

Et SAS-fly fra Tromsø skal lande på Svalbard lufthavn klokken 13.35 i dag. I tillegg kommer kveldsflyet til Longyearbyen. Nå kan også luftambulansen fly mellom Svalbard og fastlandet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2010 kl 16:15

Trafikkonsulent ved SAS Ground Services i Tromsø, Gunnar Ranheim, forteller at det ikke klart hvem som vil dra med flyet som kommer fra Tromsø i halv to-tiden.

– De vi får tak i har mulighet til å reise. Det er mange som har gitt opp å komme seg av gårde med fly, sier han.

I tillegg skal det komme et rutefly fra Bodø klokken 14.40. Også kveldsflyet skal komme opp fra Tromsø i klokken 20.15. Det vil bli stående til i morgen, men det er foreløpig usikkert om det vil fly på søndag.

Prioriterer ambulanseflygninger

Avinor melder lørdag morgen at luftrommet er åpent fra Mo i Rana til Lakselv lufthavn. Det vil være streng prioritering av hva slags trafikk som får gå. Ambulanseflygninger skal prioriteres. Sysselmannen melder på sine sider at luftambulansen igjen kan gå mellom Svalbard og fastlandet.

Ordningen med kystvaktskip i beredskap ved Sørkapp og Bjørnøya vil likevel bli opprettholdt, siden situasjonen kan endre seg raskt.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!