Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny utsettelse av taubanebukk

Arbeidet med å skifte ut ødelagt stokk startet mandag. Nå er reisingen på ny utsatt. FOTO: Birger Amundsen

Ny utsettelse av taubanebukk

Reisingen av taubanebukken på Skjæringa er på ny utsatt, etter at det oppsto feil på riggen som skulle bore ned fester i bakken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter fire dagers arbeid med å klargjøre taubanebukken for reising, ble arbeidet igjen utsatt torsdag. Årsaken er at riggen som skulle bore ned pælefester i bakken havarerte. Arbeidsleder Karl Fredheim hos Sysselmannen sier at riggen tilhørende LNS Spitsbergen sannsynligvis vil være reparert i løpet av en uke.

Knekt hovedstokk
Etter flere ukers arbeid med å bygge en ny taubanebukk, som erstatning for bukk 23 i linjen mellom Gruve 1b og Taubanesentralen, ble reisingen av bukken stanset i siste øyeblikk i fjor høst. Under prøveløft med mobilkranen ble det oppdaget en sprekk tvers over en av de fire hovedstokkene.

Stokken er testet
For å finne årsaken til bruddet er den ødelagte delen av stokken blitt testet hos Norsk Treteknisk Institutt i Oslo, Treteknisk. Testen viser at stokken har noe lavere elastisitet og bøyefasthet enn forventet, men ikke nok til at stokken skulle knekke.
I en rapport fra Treteknisk konkluderes det med at den mest sannsynlige årsak til bruddet «er at stolpen hadde en forhåndsskade, for eksempel en såkalt fellingsskade».

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!