Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny uniform til Unis-studentene

NY AVTALE: Det er inngått ny avtale med Helly Hansen for levering av bekledning til studentene. Direktør for HMS og infrastruktur på Unis Fred Scancke Hansen,(t.v.) materialforvalter på Unis, Klas Hermansson, eier og daglig leder av Sportscenteret Stig Kristiansen, og salgssjef i Helly Hansen, Ole Petter Opprann. FOTO: Hilde Røsvik

Ny uniform til Unis-studentene

De blir ikke vanskelig å se. På nyåret vil studentene gå i knallrøde jakker med Unislogo.

Helly Hansen er valgt som leverandør av bekledning for Unis-studentene. En gruppe studenter har vært med i prosessen ved valg av ny leverandør.

Fred Scancke Hansen, direktør for HMS og infrastruktur ved Unis, sier at riktig bekledning er en del av sikkerheten for studentene.

– Vi har studenter fra 44 forskjellige nasjoner og langt fra alle vet hvordan de skal kle seg i arktiske strøk. Mange har ikke sett snø før de kommer hit og har derfor lite referanse til hva de skal ha på seg. Vi har vært opptatt av å få best mulig kvalitet til best mulig pris, sier han om avtalen.

Lokalt utsalg

Det er Sportscenteret i Longyearbyen som har fått avtalen med å selge kolleksjonen for Helly Hansen. I den inngår også dunjakke, ullundertøy og annet tilbehør.

– Jeg er veldig stolt av å ha blitt valgt som utsalgssted. Det betyr mye for oss, sier Stig Kristiansen, daglig leder og eier av Sportscenteret.

Det er ventet at det blir rundt 850 studenter ved Unis neste år. Noen av studentene som kommer til Longyearbyen er friluftsmennesker og har allerede varmt og godt tøy.

Men mange ønsker likevel jakke med logo for å vise at de er studenter her.

Kongelig

Den første kontakten med Helly Hansen ble opprettet for fire år siden. Siden det er det jobbet med bekledningsavtalen under jevnlige møter med studenter og ansatte.

– Vi har lagt vekt på at dette skal være bekledning som både fungerer ute i barsk Svalbardnatur og inne i byen, sier Ole Petter Opprann, salgssjef i Helly Hansen.

Han forteller at Prins Harry brukte denne type bekledning da han i 2011 var ute på polareventyret «Walking with the Wounded» til nordpolen.

Se bildet større

Kolleksjonen: Klas Hermansson, materialforvalter ved Unis, tar et hopp for ny bekledning til studentene. Jakke og bukse fra Helly Hansen er vanntett, vindtett og ventilerer. FOTO: Hilde Røsvik

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!