Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny ulykke i Gruve 7

 

Ny ulykke i Gruve 7

En 18 år gammel mann fikk onsdag ettermiddag lettere skader i en arbeidsulykke i Gruve 7.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Ulykken skjedde i 13-tiden, da 18-åringen kom i klem under transport av en shuttlecar en drøy kilometer inn i hovedstollen.
– Mannen fikk lettere skader i skulderen. Arbeidstilsynet er rutinemessig koblet inn i saken, sier sysselmannsførstebetjent Inge Meløy.
18-åringen ble fraktet til Longyearbyen sykehus, men ble skrevet ut etter noen timer. Han har vært lærling i gruva i et halvt år.

Klemt i hodet
Ulykken er den andre i Gruve 7 på en snau uke. Forrige torsdag ble en 41 år gammel gruvearbeider sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med klemskader i hodet. 41-åringen var fire-fem kilometer inne i gruva, i område D6, da han fikk klemt hodet mellom lastemaskinen han satt i og hengen.
– Dette er to forskjellige hendelser som vi ikke kobler sammen, men vi ser alvorlig på at vi har to slike hendelser nært i tid. Vi tar det seriøst og følger opp på en måte som gjør at vi skal prøve å forbedre oss, sier HMS-sjef i Store Norske, Einar Fjerdingøy.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!