Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny skuterulykke i Longyearbyen

 

Ny skuterulykke i Longyearbyen

Mannen som tirsdag ettermiddag skadet seg i en skuterulykke ble sent tirsdag kveld sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø med mulig brudd i hodeskallen. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2010 kl 09:16

Ulykken skjedde rett etter klokken 17 tirsdag ettermiddag. Sysselmannen fikk melding om det som hadde skjedd en halv time senere. 

Ifølge vakthavende hos Sysselmannen, Rune Fred Jensen, hadde mannen veltet på skuter inne på flyplassområdet og slått hodet. Mannen er i midten av 30-årene, bosatt i Longyearbyen og ansatt i Avinor. Han ble kjørt til Longyearbyen sykehus og sendt videre til UNN med ambulansefly. Tilstanden hans skal ikke være kritisk. 

Reinsdyr innenfor gjerdet

Ifølge Jensen prøvde flere personer ved hjelp av snøskuter å fange en rein som hadde forvillet seg på innsiden av gjerdet på flyplassen, da ulykken skjedde.  

– Det var de ansatte på flyplassen som meldte fra om ulykken, sier Jensen. 

Den organiserte reinsdyrfangingen var i regi av Avinor.

– Vi må vurdere om dette skal anses som et arbeidsuhell, sier Jensen. 

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!