Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny runde i retten for Svea Nord-brannen

Milliardbrannen i Svea Nord brøt ut 30. juli 2005. I september kommer ankesaken opp for lagmannsretten. FOTO: Birger Amundsen

Ny runde i retten for Svea Nord-brannen

Store Norske var ikke fornøyd med 543 millioner kroner i erstatning etter Svea Nord-brannen. Neste måned starter lagmannsretten behandling av ankesaken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter at Store Norske og forsikringsgiverne ikke ble enig om erstatningsbeløpet etter brannen i Svea Nord havnet saken i retten. En omfattende runde i Nord-Troms tingrett i fjor høst resultere i at forsikringsgiverne ble dømt til å betale Store Norske 543 millioner kroner i erstatning.
Kravet fra Store Norske var på 790 millioner kroner. Til tross for at daværende administrerende direktør i selskapet, Robert Hermansen, sa at dommen var til å leve med, valgte styret i Store Norske å anke dommen.

Tre uker i retten
Store Norske krever ytterligere 140 millioner kroner fra forsikringsgiverne, med Underwriters at Lloyds i London som den største. Ankesaken kommer opp for Hålogaland lagmannsrett i Tromsø 8. september og det er satt av tre uker.
– I og med at saken er mye enklere og det er mindre penger involvert kan det godt være at vi greier oss med to, sier advokat Johan Fredrik Remmen i advokatfirmaet Haavind Vislie, som representerer Store Norske.

Ikke uaktsom
Remmen sier at det som er særlig viktig er at tingretten slo fast at Store Norske ikke hadde opptrådt uaktsomt under sveisearbeidet, som forårsaket brannen.
– Det er kontakt mellom partene, noe som kan bidra til ytterligere forenkling av saken, sier Remmen.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!