Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny runde i retten for Svea Nord-brannen

Milliardbrannen i Svea Nord brøt ut 30. juli 2005. I september kommer ankesaken opp for lagmannsretten. FOTO: Birger Amundsen

Ny runde i retten for Svea Nord-brannen

Store Norske var ikke fornøyd med 543 millioner kroner i erstatning etter Svea Nord-brannen. Neste måned starter lagmannsretten behandling av ankesaken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter at Store Norske og forsikringsgiverne ikke ble enig om erstatningsbeløpet etter brannen i Svea Nord havnet saken i retten. En omfattende runde i Nord-Troms tingrett i fjor høst resultere i at forsikringsgiverne ble dømt til å betale Store Norske 543 millioner kroner i erstatning.
Kravet fra Store Norske var på 790 millioner kroner. Til tross for at daværende administrerende direktør i selskapet, Robert Hermansen, sa at dommen var til å leve med, valgte styret i Store Norske å anke dommen.

Tre uker i retten
Store Norske krever ytterligere 140 millioner kroner fra forsikringsgiverne, med Underwriters at Lloyds i London som den største. Ankesaken kommer opp for Hålogaland lagmannsrett i Tromsø 8. september og det er satt av tre uker.
– I og med at saken er mye enklere og det er mindre penger involvert kan det godt være at vi greier oss med to, sier advokat Johan Fredrik Remmen i advokatfirmaet Haavind Vislie, som representerer Store Norske.

Ikke uaktsom
Remmen sier at det som er særlig viktig er at tingretten slo fast at Store Norske ikke hadde opptrådt uaktsomt under sveisearbeidet, som forårsaket brannen.
– Det er kontakt mellom partene, noe som kan bidra til ytterligere forenkling av saken, sier Remmen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!