Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny røyeforskrift

Røyeforskriften skal revideres hvert år. Trond Håvelsrud er en av de som har prøvd seg på røyefisket. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ny røyeforskrift

Sysselmannen har vedtatt endringene i røye­forskriften som skal gjelde for 2010.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.01.2010 kl 14:18

Forskrift om fiske etter røye på Svalbard ble vedtatt 1. august 2008, og skal revideres hvert år. Etter at Sysselmannen sendte forslaget for 2010 ut på høring i slutten av november, kom det inn fire uttalelser, fra Norsk Polarinstitutt, Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening (LJFF), Longyearbyen Arbeiderforening og hovedverneombudet i Store Norske. Høringsfristen var 22. desember.

Kortere sesong

På bakgrunn av uttalelsene har Sysselmannen vedtatt at den maksimale garnlengden utvides fra 25 til 28 meter, og at sesongen for røyefiske skal være fra og med 1. januar til og med 15. oktober. Tidligere har sesongen vart til 31. desember. Frist for rapportering til Sysselmannen er 25. oktober.

Bare to garn

I tillegg blir det bare tillatt å fiske med to garn samtidig, og deler av kvoten i de to vannene Vårfluesjøen og Einsteinvatnet skal forbeholdes fangststasjonene på henholdsvis Mushamna og Austfjordnes, dersom de er utlånt av Sysselmannen.

I Linnévatnet økes kvoten fra 40 til 100 fisk, der halvparten er forbeholdt stangfiske og den andre halvparten garnfiske. 

Les hele forskriften her!

Last ned vedlegg

vedtakroyeforskrift2010.pdf

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!