Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny røyeforskrift

Røyeforskriften skal revideres hvert år. Trond Håvelsrud er en av de som har prøvd seg på røyefisket. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ny røyeforskrift

Sysselmannen har vedtatt endringene i røye­forskriften som skal gjelde for 2010.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.01.2010 kl 14:18

Forskrift om fiske etter røye på Svalbard ble vedtatt 1. august 2008, og skal revideres hvert år. Etter at Sysselmannen sendte forslaget for 2010 ut på høring i slutten av november, kom det inn fire uttalelser, fra Norsk Polarinstitutt, Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening (LJFF), Longyearbyen Arbeiderforening og hovedverneombudet i Store Norske. Høringsfristen var 22. desember.

Kortere sesong

På bakgrunn av uttalelsene har Sysselmannen vedtatt at den maksimale garnlengden utvides fra 25 til 28 meter, og at sesongen for røyefiske skal være fra og med 1. januar til og med 15. oktober. Tidligere har sesongen vart til 31. desember. Frist for rapportering til Sysselmannen er 25. oktober.

Bare to garn

I tillegg blir det bare tillatt å fiske med to garn samtidig, og deler av kvoten i de to vannene Vårfluesjøen og Einsteinvatnet skal forbeholdes fangststasjonene på henholdsvis Mushamna og Austfjordnes, dersom de er utlånt av Sysselmannen.

I Linnévatnet økes kvoten fra 40 til 100 fisk, der halvparten er forbeholdt stangfiske og den andre halvparten garnfiske. 

Les hele forskriften her!

Last ned vedlegg

vedtakroyeforskrift2010.pdf

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!