Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny røyeforskrift

Røyeforskriften skal revideres hvert år. Trond Håvelsrud er en av de som har prøvd seg på røyefisket. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ny røyeforskrift

Sysselmannen har vedtatt endringene i røye­forskriften som skal gjelde for 2010.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.01.2010 kl 14:18

Forskrift om fiske etter røye på Svalbard ble vedtatt 1. august 2008, og skal revideres hvert år. Etter at Sysselmannen sendte forslaget for 2010 ut på høring i slutten av november, kom det inn fire uttalelser, fra Norsk Polarinstitutt, Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening (LJFF), Longyearbyen Arbeiderforening og hovedverneombudet i Store Norske. Høringsfristen var 22. desember.

Kortere sesong

På bakgrunn av uttalelsene har Sysselmannen vedtatt at den maksimale garnlengden utvides fra 25 til 28 meter, og at sesongen for røyefiske skal være fra og med 1. januar til og med 15. oktober. Tidligere har sesongen vart til 31. desember. Frist for rapportering til Sysselmannen er 25. oktober.

Bare to garn

I tillegg blir det bare tillatt å fiske med to garn samtidig, og deler av kvoten i de to vannene Vårfluesjøen og Einsteinvatnet skal forbeholdes fangststasjonene på henholdsvis Mushamna og Austfjordnes, dersom de er utlånt av Sysselmannen.

I Linnévatnet økes kvoten fra 40 til 100 fisk, der halvparten er forbeholdt stangfiske og den andre halvparten garnfiske. 

Les hele forskriften her!

Last ned vedlegg

vedtakroyeforskrift2010.pdf

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!