Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny røyeforskrift

Røyeforskriften skal revideres hvert år. Trond Håvelsrud er en av de som har prøvd seg på røyefisket. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ny røyeforskrift

Sysselmannen har vedtatt endringene i røye­forskriften som skal gjelde for 2010.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.01.2010 kl 14:18

Forskrift om fiske etter røye på Svalbard ble vedtatt 1. august 2008, og skal revideres hvert år. Etter at Sysselmannen sendte forslaget for 2010 ut på høring i slutten av november, kom det inn fire uttalelser, fra Norsk Polarinstitutt, Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening (LJFF), Longyearbyen Arbeiderforening og hovedverneombudet i Store Norske. Høringsfristen var 22. desember.

Kortere sesong

På bakgrunn av uttalelsene har Sysselmannen vedtatt at den maksimale garnlengden utvides fra 25 til 28 meter, og at sesongen for røyefiske skal være fra og med 1. januar til og med 15. oktober. Tidligere har sesongen vart til 31. desember. Frist for rapportering til Sysselmannen er 25. oktober.

Bare to garn

I tillegg blir det bare tillatt å fiske med to garn samtidig, og deler av kvoten i de to vannene Vårfluesjøen og Einsteinvatnet skal forbeholdes fangststasjonene på henholdsvis Mushamna og Austfjordnes, dersom de er utlånt av Sysselmannen.

I Linnévatnet økes kvoten fra 40 til 100 fisk, der halvparten er forbeholdt stangfiske og den andre halvparten garnfiske. 

Les hele forskriften her!

Last ned vedlegg

vedtakroyeforskrift2010.pdf

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!