Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny rettsrunde for Trust Arktikugol

Aktor Lars Fause (t.v.) og generaldirektør Aleksander P. Veselov i Trust Arktikugol da saken var til behandling i Nord-Troms tingrett i mars i år. FOTO: Birger Amundsen

Ny rettsrunde for Trust Arktikugol

Russiske Trust Arktikugol ble i april dømt for ulovlig helikopterflyging i Nord-Troms tingrett. Tirsdag startet ankesaken i lagmannsretten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.11.2009 kl 15:10

Det var sommeren og høsten for to år siden at det russisk statlige gruveselskapet Trust Arktikugol, som driver virksomhet i Barentsburg, utførte en rekke helikopterflyginger på Svalbard som Sysselmannen og Luftfartstilsynet mente var i strid med flygetillatelsen.

Russerne var uenige og valgte å trosse gjentatte presiseringer fra Sysselmannen og Luftfartstilsynet.

Nektet å vedta boten

Det førte til at Sysselmannen i fjor sommer ila trusten en bot på 50.000 kroner. Årsaken til at saken havnet i retten var at trusten ikke godtok boten.

I mars var saken oppe til behandling i Nord-Troms tingrett i Longyearbyen, og i april falt dommen. Der ble boten på 50.000 kroner opprettholdt, noe som også var i samsvar med påstanden fra aktor, assisterende sysselmann Lars Fause.

Føres i Longyearbyen

Det er satt av to dager i Hålogaland lagmannsrett, og ankesaken vil også bli ført i Longyearbyen. Generaldirektør Aleksander P. Veselov stiller for Trust Arktikugol, med tromsøadvokaten Nadia Thraning som forsvarer. Aktor er Lars Fause.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!