Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny rettsrunde for Trust Arktikugol

Aktor Lars Fause (t.v.) og generaldirektør Aleksander P. Veselov i Trust Arktikugol da saken var til behandling i Nord-Troms tingrett i mars i år. FOTO: Birger Amundsen

Ny rettsrunde for Trust Arktikugol

Russiske Trust Arktikugol ble i april dømt for ulovlig helikopterflyging i Nord-Troms tingrett. Tirsdag startet ankesaken i lagmannsretten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.11.2009 kl 15:10

Det var sommeren og høsten for to år siden at det russisk statlige gruveselskapet Trust Arktikugol, som driver virksomhet i Barentsburg, utførte en rekke helikopterflyginger på Svalbard som Sysselmannen og Luftfartstilsynet mente var i strid med flygetillatelsen.

Russerne var uenige og valgte å trosse gjentatte presiseringer fra Sysselmannen og Luftfartstilsynet.

Nektet å vedta boten

Det førte til at Sysselmannen i fjor sommer ila trusten en bot på 50.000 kroner. Årsaken til at saken havnet i retten var at trusten ikke godtok boten.

I mars var saken oppe til behandling i Nord-Troms tingrett i Longyearbyen, og i april falt dommen. Der ble boten på 50.000 kroner opprettholdt, noe som også var i samsvar med påstanden fra aktor, assisterende sysselmann Lars Fause.

Føres i Longyearbyen

Det er satt av to dager i Hålogaland lagmannsrett, og ankesaken vil også bli ført i Longyearbyen. Generaldirektør Aleksander P. Veselov stiller for Trust Arktikugol, med tromsøadvokaten Nadia Thraning som forsvarer. Aktor er Lars Fause.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!