Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny rettsrunde for Trust Arktikugol

Aktor Lars Fause (t.v.) og generaldirektør Aleksander P. Veselov i Trust Arktikugol da saken var til behandling i Nord-Troms tingrett i mars i år. FOTO: Birger Amundsen

Ny rettsrunde for Trust Arktikugol

Russiske Trust Arktikugol ble i april dømt for ulovlig helikopterflyging i Nord-Troms tingrett. Tirsdag startet ankesaken i lagmannsretten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.11.2009 kl 15:10

Det var sommeren og høsten for to år siden at det russisk statlige gruveselskapet Trust Arktikugol, som driver virksomhet i Barentsburg, utførte en rekke helikopterflyginger på Svalbard som Sysselmannen og Luftfartstilsynet mente var i strid med flygetillatelsen.

Russerne var uenige og valgte å trosse gjentatte presiseringer fra Sysselmannen og Luftfartstilsynet.

Nektet å vedta boten

Det førte til at Sysselmannen i fjor sommer ila trusten en bot på 50.000 kroner. Årsaken til at saken havnet i retten var at trusten ikke godtok boten.

I mars var saken oppe til behandling i Nord-Troms tingrett i Longyearbyen, og i april falt dommen. Der ble boten på 50.000 kroner opprettholdt, noe som også var i samsvar med påstanden fra aktor, assisterende sysselmann Lars Fause.

Føres i Longyearbyen

Det er satt av to dager i Hålogaland lagmannsrett, og ankesaken vil også bli ført i Longyearbyen. Generaldirektør Aleksander P. Veselov stiller for Trust Arktikugol, med tromsøadvokaten Nadia Thraning som forsvarer. Aktor er Lars Fause.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!