Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny rekord under fjellrenn

Trond Espen Haug løp fra alle opp til Trollsteinen lørdag under Spitsbergen Up and Down. Han suste enda fortere ned fjellet, og knuste konkurrentene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2013 kl 14:17

Haug, som er seniorrådgiver i miljøvernavdelingen hos Sysselmannen, vant fjellrennet også i fjor. Fjorårets tid var på 50 minutter og 26 sekunder. Den tiden forbedret han under årets løp med 2 minutter og 45 sekunder, til 47 minutter og 41 sekunder.

– Jeg åpnet litt for hardt, sier han etter å ha kommet i mål. Uten at det ser ut til å plage ham noe særlig, der han står i målområdet og trekker på seg varme klær.


Kald fornøyelse

Årets Spitsbergen Up and Down ble en kald fornøyelse både for deltakerne og for de som var møtt opp som publikummere.

Det årlige fjellskirennet går fra Nybyen, innerst i Longyeardalen, opp Larsbreen til Trollsteinen på rundt 800 meters høyde og tilbake samme rute. Løypa er totalt 8 kilometer lang. På toppen av fjellet var det 24 minusgrader, med en frisk vind i tillegg.


Færre deltakere

Stein Tore Pedersen i Trollsteinens venner er primus motor for rennet, og er godt fornøyd. Og det til tross for nedgang i antall deltakere. I fjor deltok 69 løpere, i år 47. Av disse gikk 15 i konkurranseklassen.

Vinner av herreklassen ble altså Trond Espen Haug på tiden 47:41. Vegard Skildheim kom inn som nummer to på 51:42, Kjetil Slettnes nummer tre på 55:31.

Vinner av kvinneklassen ble førstebetjent hos Sysselmannen, Sidsel Svarstad på tiden 1:10:50. I fjor ble hun nummer to på tiden 1:08:24. Vinnertiden i kvinneklassen i fjor var 59:18.

Miira Karpinen ble nummer to i kvinneklassen i år på tiden 1:16:40. I fjor gikk hun på 1:10:18.

Les mer om rennet i Svalbardposten.

Nøkkelord

Spitsbergen Up and Down video

Se bildet større

Femten deltok i konkurranseklassen under årets Spitsbergen Up and Down. Trond Espen Haug (t.h.) vant løpet, og er den første som har gjennomført fjellrennet på under 50 minutter. FOTO: Birger Amundsen

Se bildet større

Trond Espen Haug er akkurat kommet i mål like før klokken 19 lørdag. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!