Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny rekord på skolen

Rektor Tove Steig (t.v.) og leder for Oppvekstforetaket i Longyearbyen lokalstyre, Anne Ellingsen, har ansvaret for rekordmange elever dette skoleåret. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ny rekord på skolen

Aldri før har så mange elever troppet opp til første skoledag ved Longyearbyen skole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.08.2009 kl 10:30

Torsdag skal 241 grunnskoleelever ha første skoledag for skoleåret 2009/2010. Det er 28 elever flere enn i fjor.

– Det har vært en kjempeøkning. Til sammen er det en stor, ekstra klasse, sier Anne Ellingsen som er daglig leder ved Oppvekstforetaket i Longyearbyen lokalstyre.

Mange små

– Per dato har vi 30 førsteklassinger, men må ta forbehold om at det tallet kan endre seg innen første skoledag er over, sier rektor Tove Steig.

Det er på de laveste trinnene det har vært flest elever.

– Det som er nytt i år er at det er klasser på 23 og 24 elever på hvert trinn på ungdomstrinnet. Så mange elever i hver klasse tror jeg ikke det har vært før. Det er veldig bra og svært overraskende, sier Anne Ellingsen.

Grensen er nådd

Allerede tidligere i år fikk skolen indikasjoner på at elevtallet ville komme til å stige. Blant annet skrev Svalbardposten i vår at hele 29 barn til da hadde meldt at de skal begynne i førsteklasse, noe som trolig også er ny rekord.

– Vi har økt bemanningen og har gjort noen mindre bygningsmessige endringer. Vi tilpasser oss, men jeg ser vi er kommet til en grense. Vi trenger mer plass, sier Steig.

Utbyggingsplaner er på trappene. Oppvekstforetaket har søkt Justisdepartementet om prosjektmidler for 2010 for å kunne starte planleggingen. Selve utbyggingen ser ikke ut til å kunne finne sted før i 2011 og er skissert til å koste rundt 11 millioner kroner.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!