Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny rekord på skolen

Rektor Tove Steig (t.v.) og leder for Oppvekstforetaket i Longyearbyen lokalstyre, Anne Ellingsen, har ansvaret for rekordmange elever dette skoleåret. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ny rekord på skolen

Aldri før har så mange elever troppet opp til første skoledag ved Longyearbyen skole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.08.2009 kl 10:30

Torsdag skal 241 grunnskoleelever ha første skoledag for skoleåret 2009/2010. Det er 28 elever flere enn i fjor.

– Det har vært en kjempeøkning. Til sammen er det en stor, ekstra klasse, sier Anne Ellingsen som er daglig leder ved Oppvekstforetaket i Longyearbyen lokalstyre.

Mange små

– Per dato har vi 30 førsteklassinger, men må ta forbehold om at det tallet kan endre seg innen første skoledag er over, sier rektor Tove Steig.

Det er på de laveste trinnene det har vært flest elever.

– Det som er nytt i år er at det er klasser på 23 og 24 elever på hvert trinn på ungdomstrinnet. Så mange elever i hver klasse tror jeg ikke det har vært før. Det er veldig bra og svært overraskende, sier Anne Ellingsen.

Grensen er nådd

Allerede tidligere i år fikk skolen indikasjoner på at elevtallet ville komme til å stige. Blant annet skrev Svalbardposten i vår at hele 29 barn til da hadde meldt at de skal begynne i førsteklasse, noe som trolig også er ny rekord.

– Vi har økt bemanningen og har gjort noen mindre bygningsmessige endringer. Vi tilpasser oss, men jeg ser vi er kommet til en grense. Vi trenger mer plass, sier Steig.

Utbyggingsplaner er på trappene. Oppvekstforetaket har søkt Justisdepartementet om prosjektmidler for 2010 for å kunne starte planleggingen. Selve utbyggingen ser ikke ut til å kunne finne sted før i 2011 og er skissert til å koste rundt 11 millioner kroner.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!