Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny rekord for veldedige kokker

GIr seg bort: Hvert år siden 1998 har Jørn Hansen (t.v.) og Steve Daldorff Torgersen gitt bort sine tjenester til tv-aksjonen. Til sammen mener de å ha samlet inn over 100.000 kroner. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ny rekord for veldedige kokker

Kokketjenestene til Jørn Hansen og Steve Daldorff Torgersen ble solgt for 21.000 kroner på auksjonen til inntekt for tv-aksjonen søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.10.2012 kl 08:10

Det begynner rolig når «To kokker for en kveld» er neste auksjonsobjekt ut. Jørn Hansen, den ene av de to kokkene, sitter bak i lokalet og følger med.

– Fjorårets vinner byr 7.000 kroner, sier auksjonarius.

Han opplyser så at de som kjøper kokkene må betale for råvarer selv.

– Tolv tusen er budt.

Det er bluesklubbens leder Espen Helgesen som ønsker festmiddag.

– Femten tusen.

Mari Tefre kaster seg på.

Hun og Helgesen byr over hverandre helt til Mari Tefre sier 21.000 kroner. Lars Erik Alfheim banker inn salget, solgt til Mari Tefre.

– Det er fortsatt en billig middag, kommenterer han, og latter bryter ut i salen.


Konfirmasjonsmiddag

Jørn Hansen tror det var i 1998 det begynte. Siden da har han og Steve gitt bort sine kokkekunster til tv-aksjonens auksjon hvert år.

– Det begynte med at jeg var på auksjonen, det var ganske mye rart som ble auksjonert bort. I pausen gikk jeg bort og prikket Anne Lise (Klungseth Sandvik red.anm.) på skulderen og sa «Ka med meg og Jørn, om vi stilte med to kokker»?, forteller Steve.

Anne Lise sa, som hun ofte gjør, JA! og dermed ble kokkene auksjonert bort samme dag.

– Vi gikk for 3.000 kroner. Det syntest vi var artig, sier Steve.

Jørn minnes at det var noen som skulle holde konfirmasjonsmiddag som kjøpte dem det året.

– Etter det fant vi ut at vi måtte regulere litt. At middagen måtte være på kveldstid i helgen, og til maks 16 personer, sier Jørn.

Jørn Hansen driver Kroa og Steve Daldorff Torgersen eier Svalbard Explorer. Begge er utdannet kokker.

– Vi synes det er kjempeartig. Vi pleier å havne på over ti retter med riktig drikke til. Vi begynner klokken ti den dagen middagen er, og holder på til to-tre-tida på natta, sier Jørn.

Menyen tenker de to ut på forhånd.

– Vi noterer ned og tenker på det gjennom hele året. Er vi ute og spiser, og får noe godt, merker vi oss det. Det går spesielt på tilbehør, sier Jørn.


Storfornøyd

Jørn tror de har samlet inn langt over 100.000 kroner til tv-aksjonen gjennom årene de har auksjonert seg bort. Summen de ble solgt for i år var ny rekord. I fjor kapret Marianne Aasen og mannen Leif-Erik Stormoen dem for 10.000 kroner. I år gikk de for mer enn det dobbelte.

– Det var kjempeartig, sier Jørn.

– Er dere til salgs ellers?

– Det er mange som har spurt, men vi pleier å si nei. Det tar så mye tid, svarer Jørn.

Leif-Erik Stormoen var med og bød på kokkene også dette året.

– Jeg har skrytt uhemmet av middagen til masse folk. Det var jo «dumt», for nå gikk prisen veldig opp, sier han.

62 timer

Steve regner ut at de bruker 62 arbeidstimer på en middag, med innkjøp og planlegging.

– Det blir 340 kroner i timen, det er artig. Det er utrolig hyggelig at prisen begynner å komme opp i det produktet er verdt. Etter hvert har folk blitt klar over hva de får, sier han.

Men han mener likevel middagen er billig, dersom man sammenligner med en ti-retters på restaurant.


Egen assistent

I år er det første gang det var mulig å kjøpe seg plass som kokke­assistent på auksjonen.

– Helen Flå var med som assistent i fjor. Hun sa det var som et tolv timer langt intensivt kokkekurs, sier Jørn og skryter uhemmet av hjelperen.

Årets assistentplass gikk til slutt til Lene Villumsen for 4.ooo kroner.

– Er det ikke risikabelt å auksjonere bort hjelper-stillingen?

– Det var et risikospill, sier Steve.

– Jeg vil tro at de som byr er interessert i mat. Det blir et 16 timer langt intensivkurs, supplerer Jørn.

– Det blir pisking, sier Steve.

– Hard jobbing, avslutter kokke­kollegaen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!