Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny passasjerbåt

Ny båt: MS «Flatanger» er solgt til Svalbard. FOTO: JT-Charter

Ny passasjerbåt

Longyearbyen Buss og Taxi har kjøpt den isgående passasjerbåten MS «Flatanger».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2012 kl 14:11

– Det er en passasjerbåt som også er bygd som isbryter. Den seilte i Østersjøen fra Finland og var avhengig av å gå i is, sier Jan Kvaløsæter i JT-Charter som solgte båten til Longyearbyen Buss og Taxi.

JT-Charter har selv brukt den i områdene ved Trondheim og Flatanger siden 2005. Ifølge deres nettsider skal båten settes inn i rute på Svalbard i år.

I det blå

Daglig leder Jan Arne Johansen i Longyearbyen Buss og Taxi holder kortene tett til brystet og forteller at planene for båten foreløpig er i det blå.

– Nå holder vi på med litt ombygging. Vi skal kanskje bruke båten på Svalbard, men plutselig tar vi båten til Grønland også, sier Johansen.

«Flatanger» ble bygget for den finske stat i 1986 og hentet til Norge i 2005 av JT-Charter. Den er bygget i stål og har isklasse. Båten kan ta 97 personer.  

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!