Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny ordning for alkoholkort

Alle som har registrert adresse på Svalbard og som er gamle nok til å handle på Nordpolet får nå automatisk skrevet ut alkoholkort. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Ny ordning for alkoholkort

Fra årsskiftet vil Sysselmannen utstede alkoholkort basert på befolkningsregisteret i stedet for arbeidsforhold.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Til nå har arbeidsgiverne vært ansvarlige for å sende lister med ansatte og deres familie til Sysselmannen som grunnlag for alkoholkortet. Nå vil Sysselmannen forenkle rutinene og skriver ut alkoholkort basert på befolkingsregisteret.
– Det vi gjør nå er å ta utgangspunkt i befolkingslistene fra 1. desember. Vi skriver ut kortene og leverer dem på polet 2. januar, sier Unni Ramsvik Halvorsen, konsulent hos Sysselmannen.

Skriver ut fortløpende
Sysselmannen vil ikke automatisk skrive ut alkoholkort til de som flytter til Longyearbyen etter 1. desember. De må søke som normalt gjennom arbeidsgiver, så vil alkoholkortet bli skrevet ut fortløpende.
– For sesongansatte vil veien fortsatt gå gjennom arbeidsgiver på samme måte som tidligere, men det vil likevel bli enklere for oss, sier Halvorsen.
De som reiser ned i løpet av året, er selv ansvarlige for å levere inn alkoholkortene, ifølge Halvorsen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!