Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny online-tjeneste om snøskred

Online-tjenesten skal hjelpe folk å vurdere skredfaren i nærheten av Longyearbyen. Dette raset gikk i Fardalen 25. mars i år, utløst av snøskuterkjøring. En mann ble skadet. FOTO: Birger Amundsen

Ny online-tjeneste om snøskred

En ny tjeneste med informasjon om vind og snødrift er lansert på nettet. Tjenesten skal hjelpe folk å unngå skredfarlige områder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er UNIS og OSS (Observing Snow Avalanches at Svalbard) som lanserer den nye online-tjenesten. Tjenesten skal informere folk på Svalbard om blant annet snøskredfare i og rundt Adventdalen.
– Målet er at folk skal kunne bruke dette som er verktøy for å vurdere faren i de områdene de planlegger å dra til, sier prosjektkoordinator i OSS, Jonas Ellehauge.

Se målingene online her!

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!