Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny nettavis i nord

 

Ny nettavis i nord

I dag lanseres en ny nettavis som skal dekke hele Nord-Norge, også Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.03.2011 kl 15:57

 – Vi kan ikke se at det finnes noen andre nettaviser som dekker hele landsdelen slik som vi har tenkt. Vi håper at vi skal klare å dekke Svalbard like mye som de andre fylkene, sier redaktør Espen Bless Stenberg. 

Han legger til at den nye nettavisen, Nyttinord.no, skal framsnakke Nord-Norge på en positiv måte, samtidig som den driver kritisk journalistikk.  

Hovedkontoret til nettavisen ligger på Sjøvegan i Salangen, og senere vil det bli etablert en redaksjon i Harstad.

Frittstående avis

Stenberg mener det er god timing å komme med en egen nettavis, nå som avisenes opplagstall viser en generell nedgang i papirutgavene og en økning på nett. Det er annonseinntektene som er hovedinntektskilden til Nyttinord.no. 

– Når økonomien er på plass, kommer vi til å ansette flere folk, sier Stenberg. 

Nyttinord.no er en frittstående nettavis som foreløpig har bare to ansatte. Redaktøren og daglig leder Jon Henrik Larsen. Tidligere har Stenberg jobbet i flere aviser innen Harstad Tidende-gruppen, mens Larsen har hatt sin egen nettavis i ti år. 

Utfordring i Svalbardposten

 I tillegg til at de to vil skrive mye av stoffet selv, vil de bruke frilansere.

– Vi holder på å knytte til oss et nettverk av journalister, også på Svalbard. Vi skal også bruke postlister, offentlige journaler og tips, sier Stenberg.

– Så dere satser på en seriøs dekning av Svalbard?

– Ja, absolutt.

Stenberg sier de ikke kommer til å stjele noe av stoffet til Svalbardposten, men heller være en god konkurrent. 

– Jeg håper i hvert fall vi klarer å supplere dere. Vi har en stor utfordring i Svalbardposten, men med hardt arbeid klarer vi det nok, svarer Stenberg. 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!