Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny kontrakt til Lufttransport

AVTALE: Lufttransport får forlenge avtalen med å fly Dornier 228 fly for Store Norske og Kings Bay. FOTO: Birger Amundsen

Ny kontrakt til Lufttransport

Lufttransport har vunnet anbudsrunden og får ny treårskontrakt med Store Norske og Kings Bay fra 1. april neste år. Nå gjenstår bare styrebehandling av avtalen.

Tekst:

Publisert:

Daglig leder i Lufttransport FW i Tromsø, Stig Næsh, sier at dette er en stor og viktig kontrakt for selskapet.

– Dette betyr at vi kan fortsette med samme bemanning på Svalbard og operere innenfor de samme rammene. Nå har vi mulighet til å se framover og i tillegg vurdere ytterligere aktivitet, sier han.

Kapasitet
Lufttransport har operert med fly og helikopter på Svalbard siden 1976, og satte i 1994 inn den første Dornier 228-maskinen med 19 seter. Selskapet har hovedbase i Tromsø, og opererer i dag to 228-maskiner på Svalbard.

De to Dornier-maskinene er ikke fullt beskjeftiget slik situasjonen er per nå. Lufttransport FW er derfor på jakt etter andre kommersielle flygninger i tillegg.

– Vi ønsker blant annet å se på om det er marked for flygninger til Grønland og Island. I tillegg håper vi at det vil være ytterligere behov for flygninger i forbindelse med all forskningsaktivitet på Svalbard, sier Næsh.

Glad for avtale
Administrerende direktør i Store Norske, Wenche Ravlo, bekrefter at de er enige om avtalens innhold og at det kun gjenstår et styrevedtak.

– Det er klart at vi nå vil gå videre med Lufttransport og det er vi veldig glad for, sier hun.

Hun sier at det var flere tilbydere, men at de til slutt satt igjen med to aktuelle.

– Dette har vært en svært ryddig prosess, sier hun.

– Hvorfor valgte dere Lufttransport?

– For det første kjenner vi selskapet godt fra før og vi vet at de leverer gode produkt. Dessuten var de best på pris.

Se bildet større

FORNØYD: Daglig leder i Lufttransport, Stig Næsh. FOTO: Birger Amundsen

Dette er saken:

På grunn av redusert aktivitet sa Store Norske opp sin avtale med Lufttransport 1. desember 2015. En midlertidig kontrakt som skulle gjelde ut mars 2017 ble senere inngått.

Etter en ny anbudsrunde har Lufttransport fått ny kontrakt fra 1. april 2017 med Store Norske og Kings Bay. Den gjelder flyvninger mellom Longyearbyen og Svea, samt Longyearbyen og Ny Ålesund.
Kilde: Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!