Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny kai på Hotellneset

Kullkaia og lasteanlegget på Hotellneset i juli 2008, mens anlegget ennå var sånn noenlunde i orden. Lasteanlegget ble ødelagt i en storm sist vinter, og kaia er ikke lenger trygg. FOTO: Birger Amundsen

Ny kai på Hotellneset

Store Norske er i gang med planarbeidet for å bygge ny kai på Hotellneset. Kaia vil bli nærmere 100 meter lang og kan stå ferdig neste høst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2011 kl 16:16

– Vi har akkurat startet planarbeidet og leid inn Rambøll Norge som konsulentfirma. Det vi ser på er å bygge ei kai på 80 til 100 meters lengde der hvor gammelkaia står i dag, sier prosjektleder Tom Breivik i Store Norske.

Gammelkaia

Arbeidet med å fjerne gammelkaia kommer ikke i gang før den er skikkelig dokumentert. Blant annet har Sintef på oppdrag fra Sysselmannen tatt prøver av kaipælene for å finne ut om det er rester igjen av kaianlegget fra før krigen. I så fall er disse automatisk fredet, noe som vil kunne skape kluss for Store Norske.

– Resultatet av undersøkelsene vil foreligge neste måned, og da vil det bli klart om det finnes noe igjen av det opprinnelige anlegget fra 1920-årene. Vi venter spent på hva Sintef finner ut, sier Breivik.

I dårlig stand

Svalbardposten skrev for tre uker siden om kjøpet av et nytt kullasteanlegg til Hotellneset, etter at det gamle lasteanlegget ble ødelagt i en storm i mars. Verket er mobilt og vil være på plass i løpet av høsten.

Den gamle kullkaia er imidlertid i så dårlig stand at den knapt er forsvarlig å bruke.

– Kaia kan delvis brukes slik den står i dag, men det er kun en midlertidig løsning, sier Breivik.

Kaiområde

En befaringsrapport utarbeidet på oppdrag fra Store Norske slår fast at enkelte pæler er svært svekket. Det anbefales at kaia kun belastes av «et mindre antall personer».

Arbeidet med delplan for Hotellneset er satt i gang, og vil kunne bli vedtatt av Longyearbyen lokalstyre i mars neste år.

Planområdet strekker seg i begge retninger ut fra kullkaia i rundt 200 meters lengde, avgrenset av naustrekka mot nord. Store Norske har satt av hele området mellom kaia og naustene til framtidig kaiutbygging.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!