Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny kai på Hotellneset

Kullkaia og lasteanlegget på Hotellneset i juli 2008, mens anlegget ennå var sånn noenlunde i orden. Lasteanlegget ble ødelagt i en storm sist vinter, og kaia er ikke lenger trygg. FOTO: Birger Amundsen

Ny kai på Hotellneset

Store Norske er i gang med planarbeidet for å bygge ny kai på Hotellneset. Kaia vil bli nærmere 100 meter lang og kan stå ferdig neste høst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2011 kl 16:16

– Vi har akkurat startet planarbeidet og leid inn Rambøll Norge som konsulentfirma. Det vi ser på er å bygge ei kai på 80 til 100 meters lengde der hvor gammelkaia står i dag, sier prosjektleder Tom Breivik i Store Norske.

Gammelkaia

Arbeidet med å fjerne gammelkaia kommer ikke i gang før den er skikkelig dokumentert. Blant annet har Sintef på oppdrag fra Sysselmannen tatt prøver av kaipælene for å finne ut om det er rester igjen av kaianlegget fra før krigen. I så fall er disse automatisk fredet, noe som vil kunne skape kluss for Store Norske.

– Resultatet av undersøkelsene vil foreligge neste måned, og da vil det bli klart om det finnes noe igjen av det opprinnelige anlegget fra 1920-årene. Vi venter spent på hva Sintef finner ut, sier Breivik.

I dårlig stand

Svalbardposten skrev for tre uker siden om kjøpet av et nytt kullasteanlegg til Hotellneset, etter at det gamle lasteanlegget ble ødelagt i en storm i mars. Verket er mobilt og vil være på plass i løpet av høsten.

Den gamle kullkaia er imidlertid i så dårlig stand at den knapt er forsvarlig å bruke.

– Kaia kan delvis brukes slik den står i dag, men det er kun en midlertidig løsning, sier Breivik.

Kaiområde

En befaringsrapport utarbeidet på oppdrag fra Store Norske slår fast at enkelte pæler er svært svekket. Det anbefales at kaia kun belastes av «et mindre antall personer».

Arbeidet med delplan for Hotellneset er satt i gang, og vil kunne bli vedtatt av Longyearbyen lokalstyre i mars neste år.

Planområdet strekker seg i begge retninger ut fra kullkaia i rundt 200 meters lengde, avgrenset av naustrekka mot nord. Store Norske har satt av hele området mellom kaia og naustene til framtidig kaiutbygging.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!