Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny kai på Hotellneset

Kullkaia og lasteanlegget på Hotellneset i juli 2008, mens anlegget ennå var sånn noenlunde i orden. Lasteanlegget ble ødelagt i en storm sist vinter, og kaia er ikke lenger trygg. FOTO: Birger Amundsen

Ny kai på Hotellneset

Store Norske er i gang med planarbeidet for å bygge ny kai på Hotellneset. Kaia vil bli nærmere 100 meter lang og kan stå ferdig neste høst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2011 kl 16:16

– Vi har akkurat startet planarbeidet og leid inn Rambøll Norge som konsulentfirma. Det vi ser på er å bygge ei kai på 80 til 100 meters lengde der hvor gammelkaia står i dag, sier prosjektleder Tom Breivik i Store Norske.

Gammelkaia

Arbeidet med å fjerne gammelkaia kommer ikke i gang før den er skikkelig dokumentert. Blant annet har Sintef på oppdrag fra Sysselmannen tatt prøver av kaipælene for å finne ut om det er rester igjen av kaianlegget fra før krigen. I så fall er disse automatisk fredet, noe som vil kunne skape kluss for Store Norske.

– Resultatet av undersøkelsene vil foreligge neste måned, og da vil det bli klart om det finnes noe igjen av det opprinnelige anlegget fra 1920-årene. Vi venter spent på hva Sintef finner ut, sier Breivik.

I dårlig stand

Svalbardposten skrev for tre uker siden om kjøpet av et nytt kullasteanlegg til Hotellneset, etter at det gamle lasteanlegget ble ødelagt i en storm i mars. Verket er mobilt og vil være på plass i løpet av høsten.

Den gamle kullkaia er imidlertid i så dårlig stand at den knapt er forsvarlig å bruke.

– Kaia kan delvis brukes slik den står i dag, men det er kun en midlertidig løsning, sier Breivik.

Kaiområde

En befaringsrapport utarbeidet på oppdrag fra Store Norske slår fast at enkelte pæler er svært svekket. Det anbefales at kaia kun belastes av «et mindre antall personer».

Arbeidet med delplan for Hotellneset er satt i gang, og vil kunne bli vedtatt av Longyearbyen lokalstyre i mars neste år.

Planområdet strekker seg i begge retninger ut fra kullkaia i rundt 200 meters lengde, avgrenset av naustrekka mot nord. Store Norske har satt av hele området mellom kaia og naustene til framtidig kaiutbygging.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!