Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny journalist

Christian Nicolai Bjørke startet i Svalbardposten tirsdag denne uka. Her sammen med eldstedattera Åsne November. FOTO: Anders Fjellestad

Ny journalist

Det er ikke bare redaktøren som skiftes ut. Nå inntar nye journalister spaltene i Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

Avisens mangeårige journalist Line Nagell Ylvisåker, gikk ut i foreldrepermisjon i midten av mai. Denne uka startet hennes vikar. Han heter Christian Nicolai Bjørke (30) og kommer fra stillingen som journalist i avisen Vårt Land i Oslo. Han flytter med kone og to barn.

Avisens andre journalist, Anders Fjellestad, slutter i midten av august. Etterfølger er Christopher Engås (43). Han har de siste årene jobbet i Helgeland Arbeiderblad i Mosjøen. Også Engås kommer til Longyearbyen med kone og to barn, og starter i i begynnelsen av august.

I tillegg til Bjørke og Engås, blir Monika Aaserud sommer­vikar i redaksjonen. Aaserud er til daglig journalist i Smaalenenes Avis i Askim.

Svalbardpostens redaksjon består av redaktøren og to journalister. I tillegg har avisen en annonsekonsulent og en sekretær.

Siste nytt i Nyheter

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

 
– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!