Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny journalist

Christian Nicolai Bjørke startet i Svalbardposten tirsdag denne uka. Her sammen med eldstedattera Åsne November. FOTO: Anders Fjellestad

Ny journalist

Det er ikke bare redaktøren som skiftes ut. Nå inntar nye journalister spaltene i Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

Avisens mangeårige journalist Line Nagell Ylvisåker, gikk ut i foreldrepermisjon i midten av mai. Denne uka startet hennes vikar. Han heter Christian Nicolai Bjørke (30) og kommer fra stillingen som journalist i avisen Vårt Land i Oslo. Han flytter med kone og to barn.

Avisens andre journalist, Anders Fjellestad, slutter i midten av august. Etterfølger er Christopher Engås (43). Han har de siste årene jobbet i Helgeland Arbeiderblad i Mosjøen. Også Engås kommer til Longyearbyen med kone og to barn, og starter i i begynnelsen av august.

I tillegg til Bjørke og Engås, blir Monika Aaserud sommer­vikar i redaksjonen. Aaserud er til daglig journalist i Smaalenenes Avis i Askim.

Svalbardpostens redaksjon består av redaktøren og to journalister. I tillegg har avisen en annonsekonsulent og en sekretær.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!