Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny info-konsulent på UNIS

NYE KREFTER: Eva Therese Jenssen er ny informasjonsleder på UNIS. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Ny info-konsulent på UNIS

Et nytt fjes var å se på UNIS under forsknings-dagen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

UNIS har fått ny informasjonsleder. Eva Therese Jenssen har de siste år jobbet i ANSAs Informasjonssenter for Utdanning i Utlandet. Nå skal hun i stedet gjøre utdanning på Svalbard kjent, både på Svalbard, i fastlands-Norge og i utlandet.

– UNIS er mer verdenskjent enn det er velkjent på fastlandet, og det må vi ta tak i, sier hun.
Jenssen er utdannet journalist fra USA og har en master i internasjonal politikk. Før hun kom til Svalbard, arbeidet hun blant annet på FNs Washington-kontor. Den første tiden av sine tre år hos UNIS vil hun prioritere å profilere UNIS bedre i norske universitetsmiljøer. Første steg er nye og dynamiske hjemmesider.

For Jenssen var Forskningsdagen lørdag hennes Svalbard-debut. Hun ble imponert over lagånden:
– For en uke siden manglet ennå mange brikker i dagens program. Likevel stilte folk opp og foreslo hva de selv kunne bidra med. Museet åpnet dørene, og ingen hadde noe imot å jobbe på lørdag. Det er jo kaldt på Svalbard, men likevel så varmt, roser hun.
Hun gleder seg til å bli bedre kjent med Svalbard og Longyearbyen. Til nå har det meste bare vært teori. Hun har Svalbardskurset og Sikkerhetskurset. Neste skritt er rifle-kurset. Da gjenstår bare tre år med botid.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!