Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny direktør ved Unis

Harald Ellingsen er for tiden instituttleder ved Institutt for marin teknikk ved Norges Teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). FOTO: NTNU

Ny direktør ved Unis

Harald Ellingsen er utnevnt som ny direktør ved Unis. Han starter i jobben 1. oktober.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.05.2016 kl 15:19

Harald Ellingsen er 62 år og er nå professor og instituttleder ved Institutt for marin teknikk ved Norges Teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

– Jeg har vært fascinert av nordområdene og Svalbard som sted og samfunn. Jeg har hatt en del samarbeid med Ole Arve Misund og Gunnar Sand tidligere, (begge tidligere Unis-direktører red. anm.) og har forstått at de har hatt flotte perioder der oppe. Da stillingen ble lyst ut, syntes jeg det var veldig interessant og også kona mi tente på det. Jeg ser fram til å leve i Svalbard-samfunnet, sier Ellingsen til Svalbardposten.

Ellingsen har doktorgrad i innen fiskeriteknologi og har arbeidserfaring fra universitets- og høgskolesektoren, instituttsektoren og fra privat næringsliv.

De siste 10 årene har han vært ansatt ved NTNU og ledet Institutt for marin teknikk siden 2009. Instituttet har 140 tilsatte og har en betydelig portefølje av eksternfinansierte prosjekter og sentra. Instituttet preges også av utstrakt samarbeid med instituttsektoren og privat næringsliv.

– Vi er veldig fornøyd med at Harald Ellingsen blir ny direktør, sier styreleder ved Unis Berit Kjeldstad i en pressemelding fra Unis.

– Han har vist stor motivasjon for jobben og han vil ta Unis videre inn i framtiden på en solid måte, sier Kjeldstad.

Hva mener så den kommende direktøren blir det viktigste for Unis fremover?

– Det blir veldig viktig å få økt studenttallet og få et studietilbud som gjør at fastlandsuniversitetene sender studenter oppover i større grad. Men jeg må komme oppover og diskutere strategier før jeg sier for mye om det. Det som er åpenbart, er at Unis sin stilling blir viktigere også i lys av at gruvedrift blir mindre viktig, sier Ellingsen.

Ellingsen tiltrår den fireårige åremålsstillingen 1. oktober 2016. Han kommer nordover sammen med kona, som også har fått lovnad om jobb i Longyearbyen.

21 personer søkte stillingen. Hvem, kan du lese her!

Frank Nilsen er konstituert direktør ved Unis. Han har hatt jobben siden desember i fjor.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!