Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny direktør i Store Norske

 

Ny direktør i Store Norske

Per Andersson (54) er ansatt som ny administrerende direktør i Store Norske. Han begynner i jobben 1. januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2011 kl 12:50

– Denne jobben ser jeg virkelig fram til å ta fatt på, sier Per Andersson i en pressemelding.

Han tar over etter Bjørn Arnestad, som tiltrådte som administrerende direktør i mars 2008. I mars i år var åremålsavtalen hans over, men styret i Store Norske valgte å beholde ham litt til.

Tilfreds styre

Per Andersson kommer fra stillingen som fabrikksjef i REC ScanCell AS i Narvik. Han har arbeidet i REC som prosjektleder i Singapore og som fabrikksjef i Narvik de siste ni årene. Han har tidligere hatt lederstillinger i Kongsberg Våpenfabrikk og Natech AS. Andersson er utdannet ingeniør fra Høgskolen i Narvik. I tillegg har han utdanning fra Luftforsvarets tekniske skolesenter på Kjevik, ifølge en pressemelding fra Store Norske.

– Styret er svært tilfreds med at Per Andersson har takket ja til stillingen som administrerende direktør. Han har solid ledererfaring fra drift og erfaring fra store prosjekter. Dette er en kompetanse som er viktig i forhold til de utfordringene Store Norske står overfor, sier styreleder Bård Mikkelsen i Store Norske. 

Stor respekt

– Jeg har stor respekt for det arbeidet som gjøres av Store Norskes ansatte i et nokså utfordrende klima langt mot nord, og de gode resultatene som er prestert fra denne innsatsen både på produksjon, og sikkerhet og miljø. Det blir spennende å fortsette det gode arbeidet med forbedringer av kjernevirksomheten, samtidig som vi ser videre mot utvikling av andre forretningsområder ved å utnytte den unike kompetansen som Store Norske har bygget på Svalbard over lang tid, sier Andersson.

Han forteller at selv om han bare har hatt et kort besøk til Svalbard og Svea, så har han allerede fått et positivt inntrykk av organisasjonen.

– En profesjonell organisasjon som både har «glimt i øyet» og kraft til å skape verdier for fremtiden. Jeg ser frem til å være på plass i januar, og regner med at noen får meg «akklimatisert». Det er tross alt en viss forskjell på Singapore og Svalbard, sier Andersson.

Han er gift, bor i Narvik og har to voksne barn.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!