Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny direktør i Store Norske

 

Ny direktør i Store Norske

Per Andersson (54) er ansatt som ny administrerende direktør i Store Norske. Han begynner i jobben 1. januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2011 kl 12:50

– Denne jobben ser jeg virkelig fram til å ta fatt på, sier Per Andersson i en pressemelding.

Han tar over etter Bjørn Arnestad, som tiltrådte som administrerende direktør i mars 2008. I mars i år var åremålsavtalen hans over, men styret i Store Norske valgte å beholde ham litt til.

Tilfreds styre

Per Andersson kommer fra stillingen som fabrikksjef i REC ScanCell AS i Narvik. Han har arbeidet i REC som prosjektleder i Singapore og som fabrikksjef i Narvik de siste ni årene. Han har tidligere hatt lederstillinger i Kongsberg Våpenfabrikk og Natech AS. Andersson er utdannet ingeniør fra Høgskolen i Narvik. I tillegg har han utdanning fra Luftforsvarets tekniske skolesenter på Kjevik, ifølge en pressemelding fra Store Norske.

– Styret er svært tilfreds med at Per Andersson har takket ja til stillingen som administrerende direktør. Han har solid ledererfaring fra drift og erfaring fra store prosjekter. Dette er en kompetanse som er viktig i forhold til de utfordringene Store Norske står overfor, sier styreleder Bård Mikkelsen i Store Norske. 

Stor respekt

– Jeg har stor respekt for det arbeidet som gjøres av Store Norskes ansatte i et nokså utfordrende klima langt mot nord, og de gode resultatene som er prestert fra denne innsatsen både på produksjon, og sikkerhet og miljø. Det blir spennende å fortsette det gode arbeidet med forbedringer av kjernevirksomheten, samtidig som vi ser videre mot utvikling av andre forretningsområder ved å utnytte den unike kompetansen som Store Norske har bygget på Svalbard over lang tid, sier Andersson.

Han forteller at selv om han bare har hatt et kort besøk til Svalbard og Svea, så har han allerede fått et positivt inntrykk av organisasjonen.

– En profesjonell organisasjon som både har «glimt i øyet» og kraft til å skape verdier for fremtiden. Jeg ser frem til å være på plass i januar, og regner med at noen får meg «akklimatisert». Det er tross alt en viss forskjell på Singapore og Svalbard, sier Andersson.

Han er gift, bor i Narvik og har to voksne barn.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!