Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny direktør i Store Norske

 

Ny direktør i Store Norske

Per Andersson (54) er ansatt som ny administrerende direktør i Store Norske. Han begynner i jobben 1. januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2011 kl 12:50

– Denne jobben ser jeg virkelig fram til å ta fatt på, sier Per Andersson i en pressemelding.

Han tar over etter Bjørn Arnestad, som tiltrådte som administrerende direktør i mars 2008. I mars i år var åremålsavtalen hans over, men styret i Store Norske valgte å beholde ham litt til.

Tilfreds styre

Per Andersson kommer fra stillingen som fabrikksjef i REC ScanCell AS i Narvik. Han har arbeidet i REC som prosjektleder i Singapore og som fabrikksjef i Narvik de siste ni årene. Han har tidligere hatt lederstillinger i Kongsberg Våpenfabrikk og Natech AS. Andersson er utdannet ingeniør fra Høgskolen i Narvik. I tillegg har han utdanning fra Luftforsvarets tekniske skolesenter på Kjevik, ifølge en pressemelding fra Store Norske.

– Styret er svært tilfreds med at Per Andersson har takket ja til stillingen som administrerende direktør. Han har solid ledererfaring fra drift og erfaring fra store prosjekter. Dette er en kompetanse som er viktig i forhold til de utfordringene Store Norske står overfor, sier styreleder Bård Mikkelsen i Store Norske. 

Stor respekt

– Jeg har stor respekt for det arbeidet som gjøres av Store Norskes ansatte i et nokså utfordrende klima langt mot nord, og de gode resultatene som er prestert fra denne innsatsen både på produksjon, og sikkerhet og miljø. Det blir spennende å fortsette det gode arbeidet med forbedringer av kjernevirksomheten, samtidig som vi ser videre mot utvikling av andre forretningsområder ved å utnytte den unike kompetansen som Store Norske har bygget på Svalbard over lang tid, sier Andersson.

Han forteller at selv om han bare har hatt et kort besøk til Svalbard og Svea, så har han allerede fått et positivt inntrykk av organisasjonen.

– En profesjonell organisasjon som både har «glimt i øyet» og kraft til å skape verdier for fremtiden. Jeg ser frem til å være på plass i januar, og regner med at noen får meg «akklimatisert». Det er tross alt en viss forskjell på Singapore og Svalbard, sier Andersson.

Han er gift, bor i Narvik og har to voksne barn.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!