Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny direktør ansatt i Store Norske

Bjørn Arnestad (61) fra Sulitjelma er ansatt som ny administrerende direktør i Store Norske.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Arnestad har bred nasjonal og internasjonal yrkeserfaring fra industri, offshore, shipping og bankvirksomhet. Han kommer nå fra stillingen som investeringsdirektør og leder av direkteinvesteringsvirksomheten i Statens investeringsfond for næringsutvikling i utviklingsland, Norfund.

Stor interesse
Styreformann Bård Mikkelsen i Store Norske sier at det var stor interesse for direktørstillingen, og at det var full enighet i styret om Arnestad.
– Han har mye relevant industrierfaring både hjemme og ute, og har nærmest fått inn gruvevirksomheten intravenøst, i og med at han er født og oppvokst i Sulitjelma, sier Mikkelsen.

Bakgrunn
Bjørn Arnestad har arbeidet i 15 år som økonomisjef/finansdirektør ved Elkems produksjonsbedrifter i Norge og England. Han har vært finansdirektør hos Stolt-Nielsen Seaway, administrerende direktør i AS Kjøbmandsbanken, administrerende direktør ved AS Union & co. i Skien, arbeidende styreformann i Forestia AS og administrerende direktør i Norema ASA. Han er nåværende styreformann i industriselskapet Glamox ASA.
Arnestad tiltrer i stillingen som administrerende direktør i Store Norske
senest 1. mars neste år.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!