Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny direktør ansatt i Store Norske

Bjørn Arnestad (61) fra Sulitjelma er ansatt som ny administrerende direktør i Store Norske.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Arnestad har bred nasjonal og internasjonal yrkeserfaring fra industri, offshore, shipping og bankvirksomhet. Han kommer nå fra stillingen som investeringsdirektør og leder av direkteinvesteringsvirksomheten i Statens investeringsfond for næringsutvikling i utviklingsland, Norfund.

Stor interesse
Styreformann Bård Mikkelsen i Store Norske sier at det var stor interesse for direktørstillingen, og at det var full enighet i styret om Arnestad.
– Han har mye relevant industrierfaring både hjemme og ute, og har nærmest fått inn gruvevirksomheten intravenøst, i og med at han er født og oppvokst i Sulitjelma, sier Mikkelsen.

Bakgrunn
Bjørn Arnestad har arbeidet i 15 år som økonomisjef/finansdirektør ved Elkems produksjonsbedrifter i Norge og England. Han har vært finansdirektør hos Stolt-Nielsen Seaway, administrerende direktør i AS Kjøbmandsbanken, administrerende direktør ved AS Union & co. i Skien, arbeidende styreformann i Forestia AS og administrerende direktør i Norema ASA. Han er nåværende styreformann i industriselskapet Glamox ASA.
Arnestad tiltrer i stillingen som administrerende direktør i Store Norske
senest 1. mars neste år.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!