Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny cruisehåndbok på nett

Ekspedisjonscruise ved Sjuøyane. FOTO: Jørn Henriksen

Ny cruisehåndbok på nett

Norsk Polarinstitutt lanserer cruisehåndbok for Svalbard på nett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Formålet med håndboka er å gi kvalitetssikret informasjon om naturforhold, historie og kulturminner til de som ferdes på Svalbard med båt. NP har tatt utgangspunkt i de områdene som besøkes mest av cruiseskip, basert på Sysselmannens statistikk om antall anløp og personer på land for ulike landstigningsplasser. Samtidig er det lagt vekt på å velge steder som fortsatt tåler besøk og presentere stoffet på en slik måte at det kan bidra til best mulig beskyttelse av sårbare verdier.

Praktiske råd
Håndboka er bygd opp med et innledende kapittel om Svalbards natur, kulturminner og miljølovgivning. Deretter kommer kapitler som omtaler de ulike kyst- og fjordområdene. For områdene langs Spitsbergens vest- og nordkyst er det presentert et utvalg av de mest besøkte landstigningsplassene, med praktiske råd om hva man kan oppleve og hvilke hensyn som må tas.

Besøk cruisehåndboka på nett her!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!