Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny cruisehåndbok på nett

Ekspedisjonscruise ved Sjuøyane. FOTO: Jørn Henriksen

Ny cruisehåndbok på nett

Norsk Polarinstitutt lanserer cruisehåndbok for Svalbard på nett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Formålet med håndboka er å gi kvalitetssikret informasjon om naturforhold, historie og kulturminner til de som ferdes på Svalbard med båt. NP har tatt utgangspunkt i de områdene som besøkes mest av cruiseskip, basert på Sysselmannens statistikk om antall anløp og personer på land for ulike landstigningsplasser. Samtidig er det lagt vekt på å velge steder som fortsatt tåler besøk og presentere stoffet på en slik måte at det kan bidra til best mulig beskyttelse av sårbare verdier.

Praktiske råd
Håndboka er bygd opp med et innledende kapittel om Svalbards natur, kulturminner og miljølovgivning. Deretter kommer kapitler som omtaler de ulike kyst- og fjordområdene. For områdene langs Spitsbergens vest- og nordkyst er det presentert et utvalg av de mest besøkte landstigningsplassene, med praktiske råd om hva man kan oppleve og hvilke hensyn som må tas.

Besøk cruisehåndboka på nett her!

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!