Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny avtale sikrer helårsdriften

Administrerende direktør Rolf Skatteboe i KSAT og LNSS-direktør Frank Jakobsen tar hverandre i handa etter signeringen. FOTO: Eirik Palm

Ny avtale sikrer helårsdriften

Langtidskontrakt med Svalsat gir forutsigbarhet for ansatte i LNS Spitsbergen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.12.2015 kl 13:39

Avtalen gjelder de neste fem årene og omfatter anleggsarbeid, vedlikehold om sommeren og vinteren, logistikktjenester og leveranse og bygging av fundamenter til antenner på Svalsat-anlegget på Platåfjellet.

KSAT er den nest største kunden for entreprenørselskapet, etter Longyearbyen lokalstyre.

– KSAT er en svært viktig kunde for selskapet. Anleggsdrift på Svalbard er svært krevende og sesongbetont. En slik avtale er svært viktig for helårig drift av selskapet, fastslår administrerende direktør Frank Jakobsen i LNSS.

Se bildet større

LNS og KSAT har blitt enige om en langstidsavtale om veivedlikehold og byggetjenester på Svalsat. Dette er med på å sikre bemanningen i LNS Spitsbergen. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Fordi oppdragsmengden kan øke med byggeprosjekter, vil ingen av partene si noe om kontraktsverdien, men Jakobsen er klar på at dette er avgjørende for helårsaktiviteten i selskapet.

– Vinterjobben er særdeles viktig for oss for å holde en stabil bemanning, sier han til Svalbardposten.

LNSS er eid av morselskapet LNS, og har i dag om lag 70 ansatte. Selskapet har i tillegg til Svalbard hatt oppdrag i Antarktis, på Bouvetøya, Jan Mayen, Hopen og Bjørnøya
Engasjementet med KSAT strekker seg også langt tilbake, og LNSS har blant annet vært engasjert av KSAT i ti sesonger i Antarktis, hvor selskapet har deltatt i byggingen av infrastruktur og antennefundamenter.

Se bildet større

Ole Petter Storstad. FOTO: Pressefoto

– Det er et langt og godt samarbeid. Det vi gjør nå er med på å sikre oss. Vi er to selskaper som har høye ambisjoner på Svalbard, sier Svalsat-direktør Ole Petter Storstad.

Svalsat er eid av KSAT, som er et kommersielt satellittsenter eid av Kongsberg Gruppen og Nærings og handelsdepartementet gjennom selskapet Space Norway, med en halvpart hver.

– For KSAT er det viktig at vi har en partner på Svalbard som både har solid gjennomføringsevne og leverer kostnadseffektive tjenester, sier administrerende direktør Rolf Skatteboe i KSAT.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!