Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny avtale sikrer helårsdriften

Administrerende direktør Rolf Skatteboe i KSAT og LNSS-direktør Frank Jakobsen tar hverandre i handa etter signeringen. FOTO: Eirik Palm

Ny avtale sikrer helårsdriften

Langtidskontrakt med Svalsat gir forutsigbarhet for ansatte i LNS Spitsbergen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.12.2015 kl 13:39

Avtalen gjelder de neste fem årene og omfatter anleggsarbeid, vedlikehold om sommeren og vinteren, logistikktjenester og leveranse og bygging av fundamenter til antenner på Svalsat-anlegget på Platåfjellet.

KSAT er den nest største kunden for entreprenørselskapet, etter Longyearbyen lokalstyre.

– KSAT er en svært viktig kunde for selskapet. Anleggsdrift på Svalbard er svært krevende og sesongbetont. En slik avtale er svært viktig for helårig drift av selskapet, fastslår administrerende direktør Frank Jakobsen i LNSS.

Se bildet større

LNS og KSAT har blitt enige om en langstidsavtale om veivedlikehold og byggetjenester på Svalsat. Dette er med på å sikre bemanningen i LNS Spitsbergen. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Fordi oppdragsmengden kan øke med byggeprosjekter, vil ingen av partene si noe om kontraktsverdien, men Jakobsen er klar på at dette er avgjørende for helårsaktiviteten i selskapet.

– Vinterjobben er særdeles viktig for oss for å holde en stabil bemanning, sier han til Svalbardposten.

LNSS er eid av morselskapet LNS, og har i dag om lag 70 ansatte. Selskapet har i tillegg til Svalbard hatt oppdrag i Antarktis, på Bouvetøya, Jan Mayen, Hopen og Bjørnøya
Engasjementet med KSAT strekker seg også langt tilbake, og LNSS har blant annet vært engasjert av KSAT i ti sesonger i Antarktis, hvor selskapet har deltatt i byggingen av infrastruktur og antennefundamenter.

Se bildet større

Ole Petter Storstad. FOTO: Pressefoto

– Det er et langt og godt samarbeid. Det vi gjør nå er med på å sikre oss. Vi er to selskaper som har høye ambisjoner på Svalbard, sier Svalsat-direktør Ole Petter Storstad.

Svalsat er eid av KSAT, som er et kommersielt satellittsenter eid av Kongsberg Gruppen og Nærings og handelsdepartementet gjennom selskapet Space Norway, med en halvpart hver.

– For KSAT er det viktig at vi har en partner på Svalbard som både har solid gjennomføringsevne og leverer kostnadseffektive tjenester, sier administrerende direktør Rolf Skatteboe i KSAT.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!