Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny avtale gir dyrere strøm

 

Ny avtale gir dyrere strøm

Rett før jul vedtok politikerne å øke strømprisen med 25 øre per kWh. Nå blir strømmen enda dyrere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2012 kl 11:00

Etter lange og tidvis tøffe forhandlinger mellom Longyearbyen lokalstyre (LL) og Store Norske, har partene kommet fram til en ny avtale om kulleveranse fra Gruve 7 til Energiverket.

Opp 30 prosent

Den nye avtalen vil alene føre til at strømprisen øker med 10 øre per kWh de neste to årene. Dette kommer på toppen av prisøkningen politikerne vedtok rett før jul.

I årene fra 2011 til 2014 vil dermed strømprisen for privatpersoner øke med minst 35 øre per kWh. Det tilsvarer en økning på nesten 30 prosent.

Politikerne kan i tillegg vedta å justere prisen ytterligere opp eller ned.

Tøffe forhandlinger

Forhandlingene og avtalen har vært unntatt offentlighet til nå. I saksopplysningene kommer det fram at forhandlingene har vært tøffe:

«Store Norske har fått pålegg fra sin eier om å drive lønnsomt. Dette er nok noen av grunnene til at forhandlingene til tider har vært utfordrende» bemerker Marianne Aasen, daglig leder i Bydrift i saksutredningen.

Les hele kullavtalen her!

Delte meninger

Administrasjonssjef i LL, Ivar Undheim, har også deltatt i forhandlingene. I saksframlegget lar han det skinne gjennom at prisdiskusjonen har vært tøff.

«Forutsigbarhet og avdempede variasjoner har vært viktige elementer, i tillegg til ønske om lav pris. Hvorvidt en har lykkes på den siste delen, kan det være ulike meninger om» bemerker Undheim.
Avtalen er godkjent av styrene i Bydrift og Store Norske. Den skal nå opp til behandling i administrasjonsutvalget kommende tirsdag, og endelig godkjennes av lokalstyret 5. mai.

Last ned vedlegg

kullavtale.pdf

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!