Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny avtale gir dyrere strøm

 

Ny avtale gir dyrere strøm

Rett før jul vedtok politikerne å øke strømprisen med 25 øre per kWh. Nå blir strømmen enda dyrere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2012 kl 11:00

Etter lange og tidvis tøffe forhandlinger mellom Longyearbyen lokalstyre (LL) og Store Norske, har partene kommet fram til en ny avtale om kulleveranse fra Gruve 7 til Energiverket.

Opp 30 prosent

Den nye avtalen vil alene føre til at strømprisen øker med 10 øre per kWh de neste to årene. Dette kommer på toppen av prisøkningen politikerne vedtok rett før jul.

I årene fra 2011 til 2014 vil dermed strømprisen for privatpersoner øke med minst 35 øre per kWh. Det tilsvarer en økning på nesten 30 prosent.

Politikerne kan i tillegg vedta å justere prisen ytterligere opp eller ned.

Tøffe forhandlinger

Forhandlingene og avtalen har vært unntatt offentlighet til nå. I saksopplysningene kommer det fram at forhandlingene har vært tøffe:

«Store Norske har fått pålegg fra sin eier om å drive lønnsomt. Dette er nok noen av grunnene til at forhandlingene til tider har vært utfordrende» bemerker Marianne Aasen, daglig leder i Bydrift i saksutredningen.

Les hele kullavtalen her!

Delte meninger

Administrasjonssjef i LL, Ivar Undheim, har også deltatt i forhandlingene. I saksframlegget lar han det skinne gjennom at prisdiskusjonen har vært tøff.

«Forutsigbarhet og avdempede variasjoner har vært viktige elementer, i tillegg til ønske om lav pris. Hvorvidt en har lykkes på den siste delen, kan det være ulike meninger om» bemerker Undheim.
Avtalen er godkjent av styrene i Bydrift og Store Norske. Den skal nå opp til behandling i administrasjonsutvalget kommende tirsdag, og endelig godkjennes av lokalstyret 5. mai.

Last ned vedlegg

kullavtale.pdf

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!