Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny administrasjonssjef klar

Rådmann Lars Ole Saugnes i Fet kommune er klar til å overta jobben som administrasjonssjef i Longyerbyen lokalstyre. FOTO: Knut Nadheim/Romerikes Blad

Ny administrasjonssjef klar

Lokalstyret har enstemmig innstilt Lars Ole Saugnes (55), rådmann i Fet kommune, som administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2012 kl 14:21

Saugnes forteller at han fikk telefon om innstillingen tirsdag kveld, og at det var en svært hyggelig telefon å få.

– Jeg har søkt jobben fordi det er en spennende jobb, og er godt fornøyd med å være innstilt som nummer en, sier han på telefon under en pause i budsjettmøte i kommunen.

Seniorrådgiver Kirstin Lillevåg Mobakken (56) i Futurum AS i Narvik er innstilt på andreplass og Vigdis Trulssen Bye (58), avdelingsdirektør i Kystverket på tredjeplass.


Må først si ja

Det var 27 søkere til stillingen, 18 menn og 9 kvinner. Den nye administrasjonssjefen vil bli den tredje siden opprettelsen av Longyearbyen lokalstyre for ti år siden.

Det som nå gjenstår er at Saugnes formelt tar imot tilbudet, og sier ja til jobben.

– Jeg må først få et tilbud fra lokalstyret, med ramme og betingelser. Det har jeg ennå ikke fått. Så må vi ha en dialog om dette, og hvis jeg blir fornøyd svarer jeg ja. Jeg tror nok at to parter som vil det samme, skal bli enige, sier han.

Økonomien til Fet kommune har skrantet i flere år. For tre år siden varslet rådmann Saugnes om kutt på 43 millioner kroner på driftsbudsjettet innen 2012.

Saugnes vil nødig utdype om den økonomiske tilstanden i Longyearbyen lokalstyre har vært tema under ansettelsessamtalene, og eventuelle tilsvarende kutt.

– Jeg føler at jeg er på tynn is og mangler nødvendig innsikt til å kunne uttale meg om den økonomiske situasjonen i Longyearbyen. En grundig samtale om de økonomiske utfordringene gjenstår, sier han.


Kan være på plass i februar

Lars Ole Saugnes forteller at han skrev særoppgave på ungdomsskolen om Svalbard i 1971, og at han besøkte Longyearbyen første gang i slutten av april i 2001. Da arbeidet han med nedbemanning og omorganisering i forsvaret.

– Longyearbyen er et fint sted for å tenke, og vi hadde behov for å komme litt unna, sier han.

Saugnes er fra Oslo, men har i 30 år bodd i Nord-Odal kommune i Hedmark og kjenner derfor godt til Kåre Tveter og hans svalbardkunst.

Går alt som det skal, vil Saugnes kunne overta som administrasjonssjef etter Ivar Undheim i løpet av februar neste år.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!