Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny administrasjonssjef klar

Rådmann Lars Ole Saugnes i Fet kommune er klar til å overta jobben som administrasjonssjef i Longyerbyen lokalstyre. FOTO: Knut Nadheim/Romerikes Blad

Ny administrasjonssjef klar

Lokalstyret har enstemmig innstilt Lars Ole Saugnes (55), rådmann i Fet kommune, som administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2012 kl 14:21

Saugnes forteller at han fikk telefon om innstillingen tirsdag kveld, og at det var en svært hyggelig telefon å få.

– Jeg har søkt jobben fordi det er en spennende jobb, og er godt fornøyd med å være innstilt som nummer en, sier han på telefon under en pause i budsjettmøte i kommunen.

Seniorrådgiver Kirstin Lillevåg Mobakken (56) i Futurum AS i Narvik er innstilt på andreplass og Vigdis Trulssen Bye (58), avdelingsdirektør i Kystverket på tredjeplass.


Må først si ja

Det var 27 søkere til stillingen, 18 menn og 9 kvinner. Den nye administrasjonssjefen vil bli den tredje siden opprettelsen av Longyearbyen lokalstyre for ti år siden.

Det som nå gjenstår er at Saugnes formelt tar imot tilbudet, og sier ja til jobben.

– Jeg må først få et tilbud fra lokalstyret, med ramme og betingelser. Det har jeg ennå ikke fått. Så må vi ha en dialog om dette, og hvis jeg blir fornøyd svarer jeg ja. Jeg tror nok at to parter som vil det samme, skal bli enige, sier han.

Økonomien til Fet kommune har skrantet i flere år. For tre år siden varslet rådmann Saugnes om kutt på 43 millioner kroner på driftsbudsjettet innen 2012.

Saugnes vil nødig utdype om den økonomiske tilstanden i Longyearbyen lokalstyre har vært tema under ansettelsessamtalene, og eventuelle tilsvarende kutt.

– Jeg føler at jeg er på tynn is og mangler nødvendig innsikt til å kunne uttale meg om den økonomiske situasjonen i Longyearbyen. En grundig samtale om de økonomiske utfordringene gjenstår, sier han.


Kan være på plass i februar

Lars Ole Saugnes forteller at han skrev særoppgave på ungdomsskolen om Svalbard i 1971, og at han besøkte Longyearbyen første gang i slutten av april i 2001. Da arbeidet han med nedbemanning og omorganisering i forsvaret.

– Longyearbyen er et fint sted for å tenke, og vi hadde behov for å komme litt unna, sier han.

Saugnes er fra Oslo, men har i 30 år bodd i Nord-Odal kommune i Hedmark og kjenner derfor godt til Kåre Tveter og hans svalbardkunst.

Går alt som det skal, vil Saugnes kunne overta som administrasjonssjef etter Ivar Undheim i løpet av februar neste år.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!