Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nox Polaris får ikke bygge

 

Nox Polaris får ikke bygge

Sysselmannen avslår Nox Polar sin søknad om å bygge hytte i Carolinedalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Nox Polaris har i lengre tid ønsket å bygge en hytte i Carolinedalen i forbindelse med fossilplukking på utmålet de har der.
«Det er ikke planlagt å stasjonere et fast mannskap på driftsstedet – i stedet skal arbeidet gjøres under jevnlige utsendinger av arbeidslag i perioden juni til oktober. Det er ikke planlagt at mannskap skal overnatte i terrenget», skriver selskapet i et brev til Sysselmannen.

Ikke arbeidere
Arbeidslagene det er snakk om er turistgrupper som er på fossilturer, der de plukker fossiler både til seg selv og til Nox Polaris. I november konkluderte Arbeidstilsynet med at lovbestemmelsene om arbeidsvern som gjelder for bergverksdrift også gjelder for Svalbard, og at turister ikke vil komme under arbeidervern­reglene i arbeidsmiljøloven. Fossilplukkingen kan dermed ikke anses som bergdrift, og Nox Polaris har ikke krav på å få sette opp hvile- og oppholdsrom.

Et reiselivsprosjekt
– Hovedbegrunnelsen for avslaget er at dette er et reiselivsprosjekt som må forholde seg til de samme reglene som andre innen næringen. Bygget det søkes om her kan sammenlignes med en næringshytte og er i praksis det samme, sier naturvernrådgiver hos Sysselmannen, Knut Fossum.
Han sier at dersom søknaden om hytte i Carolinedalen hadde blitt vurdert på samme måte som søknadene til næringshytter som de andre reiselivsaktørene, ville de fått nei.
Nox Polaris har ikke avgjort om de vil anke avgjørelsen til Miljøverndepartementet.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!