Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nox Polaris får ikke bygge

 

Nox Polaris får ikke bygge

Sysselmannen avslår Nox Polar sin søknad om å bygge hytte i Carolinedalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Nox Polaris har i lengre tid ønsket å bygge en hytte i Carolinedalen i forbindelse med fossilplukking på utmålet de har der.
«Det er ikke planlagt å stasjonere et fast mannskap på driftsstedet – i stedet skal arbeidet gjøres under jevnlige utsendinger av arbeidslag i perioden juni til oktober. Det er ikke planlagt at mannskap skal overnatte i terrenget», skriver selskapet i et brev til Sysselmannen.

Ikke arbeidere
Arbeidslagene det er snakk om er turistgrupper som er på fossilturer, der de plukker fossiler både til seg selv og til Nox Polaris. I november konkluderte Arbeidstilsynet med at lovbestemmelsene om arbeidsvern som gjelder for bergverksdrift også gjelder for Svalbard, og at turister ikke vil komme under arbeidervern­reglene i arbeidsmiljøloven. Fossilplukkingen kan dermed ikke anses som bergdrift, og Nox Polaris har ikke krav på å få sette opp hvile- og oppholdsrom.

Et reiselivsprosjekt
– Hovedbegrunnelsen for avslaget er at dette er et reiselivsprosjekt som må forholde seg til de samme reglene som andre innen næringen. Bygget det søkes om her kan sammenlignes med en næringshytte og er i praksis det samme, sier naturvernrådgiver hos Sysselmannen, Knut Fossum.
Han sier at dersom søknaden om hytte i Carolinedalen hadde blitt vurdert på samme måte som søknadene til næringshytter som de andre reiselivsaktørene, ville de fått nei.
Nox Polaris har ikke avgjort om de vil anke avgjørelsen til Miljøverndepartementet.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!