Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nox Polaris får ikke bygge

 

Nox Polaris får ikke bygge

Sysselmannen avslår Nox Polar sin søknad om å bygge hytte i Carolinedalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Nox Polaris har i lengre tid ønsket å bygge en hytte i Carolinedalen i forbindelse med fossilplukking på utmålet de har der.
«Det er ikke planlagt å stasjonere et fast mannskap på driftsstedet – i stedet skal arbeidet gjøres under jevnlige utsendinger av arbeidslag i perioden juni til oktober. Det er ikke planlagt at mannskap skal overnatte i terrenget», skriver selskapet i et brev til Sysselmannen.

Ikke arbeidere
Arbeidslagene det er snakk om er turistgrupper som er på fossilturer, der de plukker fossiler både til seg selv og til Nox Polaris. I november konkluderte Arbeidstilsynet med at lovbestemmelsene om arbeidsvern som gjelder for bergverksdrift også gjelder for Svalbard, og at turister ikke vil komme under arbeidervern­reglene i arbeidsmiljøloven. Fossilplukkingen kan dermed ikke anses som bergdrift, og Nox Polaris har ikke krav på å få sette opp hvile- og oppholdsrom.

Et reiselivsprosjekt
– Hovedbegrunnelsen for avslaget er at dette er et reiselivsprosjekt som må forholde seg til de samme reglene som andre innen næringen. Bygget det søkes om her kan sammenlignes med en næringshytte og er i praksis det samme, sier naturvernrådgiver hos Sysselmannen, Knut Fossum.
Han sier at dersom søknaden om hytte i Carolinedalen hadde blitt vurdert på samme måte som søknadene til næringshytter som de andre reiselivsaktørene, ville de fått nei.
Nox Polaris har ikke avgjort om de vil anke avgjørelsen til Miljøverndepartementet.

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!