Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nox Polaris får ikke bygge

 

Nox Polaris får ikke bygge

Sysselmannen avslår Nox Polar sin søknad om å bygge hytte i Carolinedalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Nox Polaris har i lengre tid ønsket å bygge en hytte i Carolinedalen i forbindelse med fossilplukking på utmålet de har der.
«Det er ikke planlagt å stasjonere et fast mannskap på driftsstedet – i stedet skal arbeidet gjøres under jevnlige utsendinger av arbeidslag i perioden juni til oktober. Det er ikke planlagt at mannskap skal overnatte i terrenget», skriver selskapet i et brev til Sysselmannen.

Ikke arbeidere
Arbeidslagene det er snakk om er turistgrupper som er på fossilturer, der de plukker fossiler både til seg selv og til Nox Polaris. I november konkluderte Arbeidstilsynet med at lovbestemmelsene om arbeidsvern som gjelder for bergverksdrift også gjelder for Svalbard, og at turister ikke vil komme under arbeidervern­reglene i arbeidsmiljøloven. Fossilplukkingen kan dermed ikke anses som bergdrift, og Nox Polaris har ikke krav på å få sette opp hvile- og oppholdsrom.

Et reiselivsprosjekt
– Hovedbegrunnelsen for avslaget er at dette er et reiselivsprosjekt som må forholde seg til de samme reglene som andre innen næringen. Bygget det søkes om her kan sammenlignes med en næringshytte og er i praksis det samme, sier naturvernrådgiver hos Sysselmannen, Knut Fossum.
Han sier at dersom søknaden om hytte i Carolinedalen hadde blitt vurdert på samme måte som søknadene til næringshytter som de andre reiselivsaktørene, ville de fått nei.
Nox Polaris har ikke avgjort om de vil anke avgjørelsen til Miljøverndepartementet.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!