Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Notat skaper forvirring

Misfornøyd: Direktør Trygve Steen ber om at notatet til Miljøverndepartementet tilbakekalles på grunn av uklarheter og feil fra Sysselmannen. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Notat skaper forvirring

Notatet fra Sysselmannen med forslag om stenging av Helvetiadalen for snøskutertrafikk har skapt forvirring. Reiselivsdirektør krever at notatet trekkes tilbake.

Tekst:

Publisert:

Det var for to uker siden at Svalbardposten skrev om forslaget, som framkom i et notat fra Sysselmannen til Miljøverndepartementet (MD). Notatet var datert 21. desember 2012, mens møtet som var bakgrunn for notatet ble holdt i mars 2009.

I notatet ble det vist til en diskusjon under møtet om «å opprette et nytt ikke-motorisert område fra Helvetiadalen til Elveneset».

Det fikk administrerende direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel, det største reiselivsselskapet på Svalbard, til å reagere. I en epost til Sysselmannen ber han om en oversikt over hvilke representanter for reiselivsnæringen som deltok på møtet. Det framgår ikke av notatet, heller ikke hvem andre som deltok på møtet.


Gammelt forslag

Reiselivsrådgiver Margrethe Nilsdatter Skaktavl Keyser hos Sysselmannen svarer Steen at hun ikke har vært i stand til å finne noe notat fra møtet, og at hun derfor ikke kan svare på hvem som deltok.

Stein Tore Pedersen var reiselivsrådgiver da møtet ble holdt i 2009. Han sier at Spitsbergen Travel, Bacecamp Spitsbergen, Svalbard hestesenter og Svalbard Husky hver stilte med én representant.

– Spørsmålet om stenging av Helvetiadalen ble overhodet ikke diskutert under møtet. Jeg tror forslaget i sin tid ble sendt MD av Svalbard Villmarkssenter ved Berit og Karl Våtvik, og at det er dette som er dukket opp i Sysselmannens notat, sier Pedersen.


Ber om tilbakekalling

Trygve Steen reagerer på at et slikt kontroversielt forslag er oversendt departementet, og at det ikke gir et riktig bilde av møtet som ble arrangert. Han spør i en epost til Sysselmannen om det er riktig å benytte begrepet «næringen» om et forslag fra én enkelt turistbedrift.

«Basert på dette vil jeg foreslå at SMS tilbakekaller notatet som er sendt MD. Notatet  gir ikke et riktig bilde av møtet som ble gjennomført, og store deler av reiselivsnæringen tillegges meninger vi ikke står inne for», skriver Steen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!