Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Notat skaper forvirring

Misfornøyd: Direktør Trygve Steen ber om at notatet til Miljøverndepartementet tilbakekalles på grunn av uklarheter og feil fra Sysselmannen. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Notat skaper forvirring

Notatet fra Sysselmannen med forslag om stenging av Helvetiadalen for snøskutertrafikk har skapt forvirring. Reiselivsdirektør krever at notatet trekkes tilbake.

Tekst:

Publisert:

Det var for to uker siden at Svalbardposten skrev om forslaget, som framkom i et notat fra Sysselmannen til Miljøverndepartementet (MD). Notatet var datert 21. desember 2012, mens møtet som var bakgrunn for notatet ble holdt i mars 2009.

I notatet ble det vist til en diskusjon under møtet om «å opprette et nytt ikke-motorisert område fra Helvetiadalen til Elveneset».

Det fikk administrerende direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel, det største reiselivsselskapet på Svalbard, til å reagere. I en epost til Sysselmannen ber han om en oversikt over hvilke representanter for reiselivsnæringen som deltok på møtet. Det framgår ikke av notatet, heller ikke hvem andre som deltok på møtet.


Gammelt forslag

Reiselivsrådgiver Margrethe Nilsdatter Skaktavl Keyser hos Sysselmannen svarer Steen at hun ikke har vært i stand til å finne noe notat fra møtet, og at hun derfor ikke kan svare på hvem som deltok.

Stein Tore Pedersen var reiselivsrådgiver da møtet ble holdt i 2009. Han sier at Spitsbergen Travel, Bacecamp Spitsbergen, Svalbard hestesenter og Svalbard Husky hver stilte med én representant.

– Spørsmålet om stenging av Helvetiadalen ble overhodet ikke diskutert under møtet. Jeg tror forslaget i sin tid ble sendt MD av Svalbard Villmarkssenter ved Berit og Karl Våtvik, og at det er dette som er dukket opp i Sysselmannens notat, sier Pedersen.


Ber om tilbakekalling

Trygve Steen reagerer på at et slikt kontroversielt forslag er oversendt departementet, og at det ikke gir et riktig bilde av møtet som ble arrangert. Han spør i en epost til Sysselmannen om det er riktig å benytte begrepet «næringen» om et forslag fra én enkelt turistbedrift.

«Basert på dette vil jeg foreslå at SMS tilbakekaller notatet som er sendt MD. Notatet  gir ikke et riktig bilde av møtet som ble gjennomført, og store deler av reiselivsnæringen tillegges meninger vi ikke står inne for», skriver Steen.

Siste nytt i Nyheter

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

 
Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

– Over all forventning

Konserten i Gruve 3 lørdagskvelden ga 90.950 kroner til Tove Klaven som har vært på stamcellebehandling i Russland.

Varslet tidlig om skredfaren

Jan Otto Larsen ved Unis informerte flere ganger Longyearbyen lokalstyre (LL) om skredfaren i Lia og Nybyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!