Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norwegian-streiken: <br> - Dette er tragisk

Norwegian lammes av pilotstreik og har kansellert alle sine norske innenriksavganger. FOTO: Anders Fjellestad (arkivfoto)

Norwegian-streiken:
- Dette er tragisk

Flere hundre Svalbard-passasjerer rammes av Norwegian-streiken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2015 kl 20:30

  • Rammes du av streiken? Tips oss her.

Norwegian er lammet av pilotstreik og kansellerte fra og med i går alle norske innenriksavganger, inkludert fredagens Norwegian-avgang fra Oslo til Longyearbyen. Om streiken fortsetter kan mandagsflyet også rammes.

– Trasig dette, men streik er streik. Vi prøver å ta vare på gjestene som er her, og vi har en del som etter planen skal komme opp i med Norwegian i morgen, sier salgsdirektør Eskil Solberg i Spitsbergen Travel.

– Tragisk
Akkurat nå har de «maks ti til femten» gjester som er strandet her oppe. Nøyaktig hvor mange som til slutt rammes av en kansellering i morgen er foreløpig for tidlig å si.

– Det er vanskelig å si hva konsekvensene blir, men forsto at Norwegian hadde fulle fly utover hele mars. Det betyr at det er 180 som ikke kommer seg til øya i morgen, og erfaringsmessig er halvparten av disse turister, sier han.

Alle SAS' avganger fra Longyearbyen er fullbooket til neste tirsdag. Første fly med ledige plasser oppover er på søndag, ifølge sas.no.

Bjørn Holm, talsperson for Svalbardtreffet som arrangeres i helga, er opprørt over situasjonen. Det er ikke alle deltakere som greid å booke om billettene sine til SAS.

– Dette er tragisk. Vi vet ikke hvor mange vi blir. Opprinnelig skulle det komme 200 stykker, men vi frykter at mellom 20 til 30 uteblir. Jeg jobber med å få oversikt, sier Holm til Svalbardposten.

Prioritere Svalbard
Men det er ikke alle som ser like mørkt på situasjonen.

– Noen har billett opp med SAS og retur på Norwegian. De håper streiken varer veldig lenge slik at de kan bli, sier Holm.

Salgsdirektør Eskil Solberg i Spitsbergen Travel håper at Norwegian kan komme fram til en særordning for flyvninger til Svalbard, dersom streiken fortsetter.

– Vi håper de kan prioritere Svalbard før andre destinasjoner. Det er jo litt spesielle forhold her oppe, sier han.

Norwegian har ikke besvart Svalbardpostens gjentatte henvendelser. I en oppdatering på hjemmesiden skriver de at selskapet forsøker å få til forhandlinger med riksmegleren til stede.

– Det er ingen avklaring ennå, skriver de.

- Vi ber alle følge med på Norwegians nettsider og «Er flyet i rute» for oppdatert informasjon om alle enkeltflygninger.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!