Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norwegian-streiken: <br> - Dette er tragisk

Norwegian lammes av pilotstreik og har kansellert alle sine norske innenriksavganger. FOTO: Anders Fjellestad (arkivfoto)

Norwegian-streiken:
- Dette er tragisk

Flere hundre Svalbard-passasjerer rammes av Norwegian-streiken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2015 kl 20:30

  • Rammes du av streiken? Tips oss her.

Norwegian er lammet av pilotstreik og kansellerte fra og med i går alle norske innenriksavganger, inkludert fredagens Norwegian-avgang fra Oslo til Longyearbyen. Om streiken fortsetter kan mandagsflyet også rammes.

– Trasig dette, men streik er streik. Vi prøver å ta vare på gjestene som er her, og vi har en del som etter planen skal komme opp i med Norwegian i morgen, sier salgsdirektør Eskil Solberg i Spitsbergen Travel.

– Tragisk
Akkurat nå har de «maks ti til femten» gjester som er strandet her oppe. Nøyaktig hvor mange som til slutt rammes av en kansellering i morgen er foreløpig for tidlig å si.

– Det er vanskelig å si hva konsekvensene blir, men forsto at Norwegian hadde fulle fly utover hele mars. Det betyr at det er 180 som ikke kommer seg til øya i morgen, og erfaringsmessig er halvparten av disse turister, sier han.

Alle SAS' avganger fra Longyearbyen er fullbooket til neste tirsdag. Første fly med ledige plasser oppover er på søndag, ifølge sas.no.

Bjørn Holm, talsperson for Svalbardtreffet som arrangeres i helga, er opprørt over situasjonen. Det er ikke alle deltakere som greid å booke om billettene sine til SAS.

– Dette er tragisk. Vi vet ikke hvor mange vi blir. Opprinnelig skulle det komme 200 stykker, men vi frykter at mellom 20 til 30 uteblir. Jeg jobber med å få oversikt, sier Holm til Svalbardposten.

Prioritere Svalbard
Men det er ikke alle som ser like mørkt på situasjonen.

– Noen har billett opp med SAS og retur på Norwegian. De håper streiken varer veldig lenge slik at de kan bli, sier Holm.

Salgsdirektør Eskil Solberg i Spitsbergen Travel håper at Norwegian kan komme fram til en særordning for flyvninger til Svalbard, dersom streiken fortsetter.

– Vi håper de kan prioritere Svalbard før andre destinasjoner. Det er jo litt spesielle forhold her oppe, sier han.

Norwegian har ikke besvart Svalbardpostens gjentatte henvendelser. I en oppdatering på hjemmesiden skriver de at selskapet forsøker å få til forhandlinger med riksmegleren til stede.

– Det er ingen avklaring ennå, skriver de.

- Vi ber alle følge med på Norwegians nettsider og «Er flyet i rute» for oppdatert informasjon om alle enkeltflygninger.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!