Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norwegian flyr hele året

Fredag 1. mars landet et rutefly fra Norwegian i Longyearbyen for første gang siden 2008. Det har betydd mye for byens reiselivsnæring. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Norwegian flyr hele året

Flyselskapet Norwegian jubler over mottakelsen på Svalbard. Nå blir Oslo-Longyearbyen helårsrute.

Etter fem års fravær forsøkte Norwegian seg på nytt med ruta Oslo-Longyearbyen fra 1. mars i år. I utgangspunktet skulle dette være en sommerrute, men etter kun en måned, har flyselskapet bestemt seg for å gjøre om ruta til helårsrute.

– Responsen har vært aldeles strålende, med tidvis smekkfulle fly. April ser også ut til å bli en veldig god måned, og vi er godt fornøyde. Det er åpenbart at det trengs konkurranse på ruta, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian.

Skal føle seg trygge

I første omgang skal selskapet fly direkte fra Oslo til Longyearbyen tre ganger i uka til april neste år.

– Vi har bestemt oss for å fly gjennom hele vinteren, og det skal veldig mye til før vi kutter tilbudet midt i denne perioden, sier Sandaker-Nielsen.

– Men da dere fløy til Svalbard sist, ble det en brå slutt. Kan folk føle seg trygge når de kjøper billett til et Norwegian-fly i desember?

– Folk skal føle seg trygge, og det er ingen grunn til å bruke en kalori på å frykte at flyene ikke skal gå, sier informasjonssjefen og legger til:

– Vi har valgt å utvide sesongen, men vi er et kommersielt selskap. Ruta må være lønnsom, så tilbudet må bli benyttet. Det ser vi at det blir på Svalbard-ruta, sier han.

Kraftig passasjervekst

Norwegian vil ikke ut med tall, annet enn at de er «strålende fornøyde» med ruta til Longyearbyen.

– Vi ser fram til fortsettelsen, og det er hyggelig å få så positiv mottakelse. Det som er gøy, er at når vi starter nye ruter til Nord-Norge, så blir det fort populært. Andre eksempler er Andenes og Lakselv.

– Kan det da bli aktuelt å mellomlande i Tromsø mellom Longyearbyen og Oslo?

– Vi er et selskap som flyr direkte, uten fordyrende og tidkrevende mellomlandinger, så det blir nok ikke aktuelt, sier Sandaker-Nielsen.

Norwegians inntreden på Svalbard, gir også utslag i passasjertrafikken ved Svalbard lufthavn. I mars var drøyt 13.000 reisende innom flyplassen, en økning på hele 25 prosent fra samme måned i fjor.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!