Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norovirus gir restriksjoner

Et ukjent antall passasjerer er smittet med norovirus på cruiseskipet "Funchal". Det fører til strenge restriksjoner når skipet er i Longyearbyen på Svalbard. FOTO: Christopher Engås

Norovirus gir restriksjoner

De passasjerene som får gå i land fra "Funchal" får ikke gå på restaurant eller ha nærkontakt med fastboende.

Tekst:

Publisert:

Cruisebåten "Funchal" la i ettermiddag til i havna i Longyearbyen på Svalbard. Noroviruset har herjet om bord, noe som førte til at Sysselmannen i dag tidlig måtte hente en kvinne med helikopter og få henne innlagt på Longyearbyen sykehus. Et ukjent antall andre passasjerer er, eller har vært syke.

Skipet ble møtt av helsepersonell, som undersøkte forholdene før noen fikk gå i land. Etter en halv time ble det besluttet å innføre restriksjoner både på de som er syke, og de som ikke er det.

Inntil videre får ingen som har symptomer på noroviruset gå i land i Longyearbyen. Før denne gruppen eventuelt får gå i land, skal helsepersonell fra Longyearbyen sykehus gå gjennom journalene deres fra skipslegen. De som ikke har hatt symptomer på noroviruset de siste 48 timer, får lov til å gå i land, men da under visse forutsetninger. Disse passasjerene får ikke besøke restauranter, barer eller butikker som har fersk mat i hyllene. Passasjerene får heller ikke ha nærkontakt med fastboende i Longyearbyen, eller andre turister.

Noroviruset gir klassiske omgangssyke-symptomer: kvalme, oppkast, vondt i magen, smerter i musklene, diare og feber. Smitten overføres ved at man kommer i kotakt med vann eller mat som inneholder viruset.

Passasjerene om bord i det portugisiske skipet er for det meste svensker. Etter planen skal "Funchal" seile videre til Ny-Ålesund lørdag kveld.

Nøkkelord

Se bildet større

De passasjerene som får gå i land, får ikke besøke matbutikker, barer eller restauranter. De får heller ikke ha nærkontakt med fastboende eller andre turister. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!