Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norovirus gir restriksjoner

Et ukjent antall passasjerer er smittet med norovirus på cruiseskipet "Funchal". Det fører til strenge restriksjoner når skipet er i Longyearbyen på Svalbard. FOTO: Christopher Engås

Norovirus gir restriksjoner

De passasjerene som får gå i land fra "Funchal" får ikke gå på restaurant eller ha nærkontakt med fastboende.

Cruisebåten "Funchal" la i ettermiddag til i havna i Longyearbyen på Svalbard. Noroviruset har herjet om bord, noe som førte til at Sysselmannen i dag tidlig måtte hente en kvinne med helikopter og få henne innlagt på Longyearbyen sykehus. Et ukjent antall andre passasjerer er, eller har vært syke.

Skipet ble møtt av helsepersonell, som undersøkte forholdene før noen fikk gå i land. Etter en halv time ble det besluttet å innføre restriksjoner både på de som er syke, og de som ikke er det.

Inntil videre får ingen som har symptomer på noroviruset gå i land i Longyearbyen. Før denne gruppen eventuelt får gå i land, skal helsepersonell fra Longyearbyen sykehus gå gjennom journalene deres fra skipslegen. De som ikke har hatt symptomer på noroviruset de siste 48 timer, får lov til å gå i land, men da under visse forutsetninger. Disse passasjerene får ikke besøke restauranter, barer eller butikker som har fersk mat i hyllene. Passasjerene får heller ikke ha nærkontakt med fastboende i Longyearbyen, eller andre turister.

Noroviruset gir klassiske omgangssyke-symptomer: kvalme, oppkast, vondt i magen, smerter i musklene, diare og feber. Smitten overføres ved at man kommer i kotakt med vann eller mat som inneholder viruset.

Passasjerene om bord i det portugisiske skipet er for det meste svensker. Etter planen skal "Funchal" seile videre til Ny-Ålesund lørdag kveld.

Nøkkelord

Se bildet større

De passasjerene som får gå i land, får ikke besøke matbutikker, barer eller restauranter. De får heller ikke ha nærkontakt med fastboende eller andre turister. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!