Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Nordstjernen» dypt savnet

«Nordstjernen» gikk fra kai i Longyearbyen for aller siste gang, 21. august i fjor. FOTO: Birger Amundsen

«Nordstjernen» dypt savnet

Spitsbergen Travel har ennå ikke funnet erstatningsskip for «Nordstjernen», men øker aktiviteten med MS «Fram».

– I år har vi bare «Fram», men vi regner med å ha nytt fartøy på plass neste sommer som erstatning for «Nordstjernen», sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten ASA.

Han er også styreleder i Spitsbergen Travel, som eies av Hurtigruten.

Tidligere chartret turoperatørselskapet «Polar Star» til bruk for lengre ekspedisjonscruise rundt Spitsbergen, inntil rederiet gikk konkurs. Det førte til store tap for selskapet i 2011. I fjor sommer ble det verneverdige hurtigruteskipet «Nordstjernen» satt inn for en aller siste sesong, før det ble solgt ut av rederiet.

«Fram» går både på Svalbard og Grønland i sommersesongen. I år har Spitsbergen Travel lagt opp til seks åttedagerscruise med ekspedisjonsfartøyet langs vestkysten av Spitsbergen, og også østover i farvannet hvor «Polar Star» gjorde sine turer.


Uutnyttet potensial

Daniel Skjeldam overtok som øverste sjef for Hurtigruten i fjor. Han gjør det klart at Svalbard er viktig for selskapet og at de har langsiktige ambisjoner her nord.

– Hurtigrutens nettverk rundt om i verden skal jobbe sammen med Spitsbergen Travel, slik at selskapet i enda større grad skal få tak i utenlandske gjester, sier han.

Han understreker samtidig at det aldri vil være snakk om masseturisme, men bærekraftig turisme.

– Vi ser at Svalbard har et stort potensial som ikke er utnyttet. Det gjelder særlig sent på høsten, som er en tid som er vanskeligere å selge. Samt tidlig på vinteren, sier Skjeldam.

Målet er blant annet å unngå stenging av Spitsbergen hotell, Funken, i mørketiden.


IGP

Spitsbergen Travel eier snøskuterbedriften Ingeniør G. Paulsen AS, oftest bare omtalt som IGP. Bedriften selger og leier ut snøskutere og båter, og også turklær og turutstyr. De siste årene har bedriften slitt med å beholde daglig leder, noe som har gått ut over servicenivået.

– Vi registrer at kundene er blitt mer fornøyd med bedriften. Det ser vi ut fra tilbakemeldinger vi mottar. Kvaliteten har økt kraftig, men vi beklager selvsagt at daglig leder forsvinner etter kort tid. Det er viktig for oss å få på plass en ny person i stillingen så snart som mulig, understreker Skjeldam.

Konsernsjefen varsler ingen store endringer i den videre driften i Longyearbyen, og understreker nok en gang hvor viktig Svalbard er for Hurtigruten.

Nøkkelord

Se bildet større

Daniel Skjeldam er øverste sjef i Hurtigruten ASA. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!