Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Nordstjernen» dypt savnet

«Nordstjernen» gikk fra kai i Longyearbyen for aller siste gang, 21. august i fjor. FOTO: Birger Amundsen

«Nordstjernen» dypt savnet

Spitsbergen Travel har ennå ikke funnet erstatningsskip for «Nordstjernen», men øker aktiviteten med MS «Fram».

Tekst:

Publisert:

– I år har vi bare «Fram», men vi regner med å ha nytt fartøy på plass neste sommer som erstatning for «Nordstjernen», sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten ASA.

Han er også styreleder i Spitsbergen Travel, som eies av Hurtigruten.

Tidligere chartret turoperatørselskapet «Polar Star» til bruk for lengre ekspedisjonscruise rundt Spitsbergen, inntil rederiet gikk konkurs. Det førte til store tap for selskapet i 2011. I fjor sommer ble det verneverdige hurtigruteskipet «Nordstjernen» satt inn for en aller siste sesong, før det ble solgt ut av rederiet.

«Fram» går både på Svalbard og Grønland i sommersesongen. I år har Spitsbergen Travel lagt opp til seks åttedagerscruise med ekspedisjonsfartøyet langs vestkysten av Spitsbergen, og også østover i farvannet hvor «Polar Star» gjorde sine turer.


Uutnyttet potensial

Daniel Skjeldam overtok som øverste sjef for Hurtigruten i fjor. Han gjør det klart at Svalbard er viktig for selskapet og at de har langsiktige ambisjoner her nord.

– Hurtigrutens nettverk rundt om i verden skal jobbe sammen med Spitsbergen Travel, slik at selskapet i enda større grad skal få tak i utenlandske gjester, sier han.

Han understreker samtidig at det aldri vil være snakk om masseturisme, men bærekraftig turisme.

– Vi ser at Svalbard har et stort potensial som ikke er utnyttet. Det gjelder særlig sent på høsten, som er en tid som er vanskeligere å selge. Samt tidlig på vinteren, sier Skjeldam.

Målet er blant annet å unngå stenging av Spitsbergen hotell, Funken, i mørketiden.


IGP

Spitsbergen Travel eier snøskuterbedriften Ingeniør G. Paulsen AS, oftest bare omtalt som IGP. Bedriften selger og leier ut snøskutere og båter, og også turklær og turutstyr. De siste årene har bedriften slitt med å beholde daglig leder, noe som har gått ut over servicenivået.

– Vi registrer at kundene er blitt mer fornøyd med bedriften. Det ser vi ut fra tilbakemeldinger vi mottar. Kvaliteten har økt kraftig, men vi beklager selvsagt at daglig leder forsvinner etter kort tid. Det er viktig for oss å få på plass en ny person i stillingen så snart som mulig, understreker Skjeldam.

Konsernsjefen varsler ingen store endringer i den videre driften i Longyearbyen, og understreker nok en gang hvor viktig Svalbard er for Hurtigruten.

Nøkkelord

Se bildet større

Daniel Skjeldam er øverste sjef i Hurtigruten ASA. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!