Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nordlige fortellere samlet

Tre av arrangørene bak konferansen «Narrating the High North» ønsker alle velkommen til Svalbard Museum. Direktør Tora Hultgreen (t.v.) ved Svalbard Museum, professor Einar-Arne Drivenes ved Universitetet i Tromsø og direktør Marit Hauan ved Tromsø Museum. FOTO: Birger Amundsen

Nordlige fortellere samlet

Tirsdag åpnet konferansen «Narrating the High North» i Svalbard Museum. Konferansen tar særlig for seg Fridtjof Nansen og hans historiske verk «Nord i Tåkeheimen».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2011 kl 13:52

– Vi har planlagt konferansen i to år, og nå er dagen endelig kommet. Utgangspunktet var markeringen av Nansen-Amundsen-året 2011. Men så kom jeg på at det i år er 100 år siden «Nord i Tåkeheimen» ble utgitt, og hva er da mer naturlig enn å arrangere en konferanse her, i sentrum av tåkeheimen, sier Tora Hultgreen, direktør ved Svalbard Museum.

Fridtjof Nansen

Hultgreen sier at hovedfokus derfor er Fridtjof Nansen, og at Roald Amundsen mer er en bifigur i konferansen.

Konferansen er arrangert av forskningsgruppa «Narrating the High North» ved Universitetet i Tromsø i samarbeid med Svalbard Museum og Universitetsmuseet Tromsø Museum.

Ny forskning

Målet med konferansen er å samle nordiske og norske fagfolk som forsker på nordområdenes politikk, miljø- og ressurssituasjon, samfunn, historie og leveforhold i Arktis.

Museumsdirektør Hultgreen sier at hun forventer at det vil bli lagt fram nye forskningsresultater og problemstillinger i løpet av de fire dagene konferansen varer.

«Vi ønsker med utgangspunkt i Nansen fremragende bok «Nord i Tåkeheimen» å fokusere på hvordan fortellingene om det nordlige og polare er blitt til og vedlikeholdes; politisk, kulturelt og litterært, nasjonalt og internasjonalt», skriver arrangørene.

Rundt 30 forskere deltar og konferansen er åpen for alle.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!