Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norden samlet i Longyearbyen

 

Norden samlet i Longyearbyen

De nordiske samarbeidsministrene har tilbrakt det siste døgnet i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2012 kl 12:43

Norge har i år formannskapet i Nordisk ministerråd, og statsråd Rigmor Aasrud var denne uka vertskap for sine nordiske kolleger. Møtet la statsråden til Longyearbyen.

– Vi ønsker å vise fram noe av det særnordiske og samtidig gi et annerledes inntrykk av det norske samfunnet. Flere har også ønsket å komme til Svalbard, sier Aasrud til Svalbardposten.

Budsjett og frø

Bakgrunnen for møtet er budsjettarbeidet for Nordisk ministerråd i 2013, men ministrene fikk også orienteringer om Svalbard, blant annet om frøbanken. Samarbeidsministrene fikk imidlertid ikke komme inn i selve frøbanken, siden det er stengt for besøkende på grunn av brannsikkerhet.

Vern og bruk

Onsdag fikk samarbeidsministrene en båttur på Isfjorden. Det ga Aasrud et lite innblikk i den evige balansegangen mellom bruk og vern.

– Svalbard har mange muligheter, men også utfordringer når det gjelder klima og bærekraftig utvikling. Derfor er vi avhengig av å ha et godt samspill mellom utvikling og miljø, sier Aasrud.

Ministermøtet startet onsdag og avsluttes torsdag.
 

Siste nytt i Nyheter

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!