Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norden samlet i Longyearbyen

 

Norden samlet i Longyearbyen

De nordiske samarbeidsministrene har tilbrakt det siste døgnet i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2012 kl 12:43

Norge har i år formannskapet i Nordisk ministerråd, og statsråd Rigmor Aasrud var denne uka vertskap for sine nordiske kolleger. Møtet la statsråden til Longyearbyen.

– Vi ønsker å vise fram noe av det særnordiske og samtidig gi et annerledes inntrykk av det norske samfunnet. Flere har også ønsket å komme til Svalbard, sier Aasrud til Svalbardposten.

Budsjett og frø

Bakgrunnen for møtet er budsjettarbeidet for Nordisk ministerråd i 2013, men ministrene fikk også orienteringer om Svalbard, blant annet om frøbanken. Samarbeidsministrene fikk imidlertid ikke komme inn i selve frøbanken, siden det er stengt for besøkende på grunn av brannsikkerhet.

Vern og bruk

Onsdag fikk samarbeidsministrene en båttur på Isfjorden. Det ga Aasrud et lite innblikk i den evige balansegangen mellom bruk og vern.

– Svalbard har mange muligheter, men også utfordringer når det gjelder klima og bærekraftig utvikling. Derfor er vi avhengig av å ha et godt samspill mellom utvikling og miljø, sier Aasrud.

Ministermøtet startet onsdag og avsluttes torsdag.
 

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!