Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norden samlet i Longyearbyen

 

Norden samlet i Longyearbyen

De nordiske samarbeidsministrene har tilbrakt det siste døgnet i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2012 kl 12:43

Norge har i år formannskapet i Nordisk ministerråd, og statsråd Rigmor Aasrud var denne uka vertskap for sine nordiske kolleger. Møtet la statsråden til Longyearbyen.

– Vi ønsker å vise fram noe av det særnordiske og samtidig gi et annerledes inntrykk av det norske samfunnet. Flere har også ønsket å komme til Svalbard, sier Aasrud til Svalbardposten.

Budsjett og frø

Bakgrunnen for møtet er budsjettarbeidet for Nordisk ministerråd i 2013, men ministrene fikk også orienteringer om Svalbard, blant annet om frøbanken. Samarbeidsministrene fikk imidlertid ikke komme inn i selve frøbanken, siden det er stengt for besøkende på grunn av brannsikkerhet.

Vern og bruk

Onsdag fikk samarbeidsministrene en båttur på Isfjorden. Det ga Aasrud et lite innblikk i den evige balansegangen mellom bruk og vern.

– Svalbard har mange muligheter, men også utfordringer når det gjelder klima og bærekraftig utvikling. Derfor er vi avhengig av å ha et godt samspill mellom utvikling og miljø, sier Aasrud.

Ministermøtet startet onsdag og avsluttes torsdag.
 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!