Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nord-Norges beste kokk

Anne-Berit Mydland Simonsen gikk av med seieren i Arktisk Kokk. Premien er en matfaglig reise til en verdi av 15.000 kroner. FOTO: Marius Fiskum

Nord-Norges beste kokk

Anne-Berit Mydland Simonsen (23), som jobber på Funken, vant Arktisk Kokk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.09.2009 kl 10:09

– Det føles veldig godt. Jeg hadde håpet på å komme på topp tre, sier Mydland Simonsen.

Hun jobber til daglig som kokk på Spitsbergen Travels hoteller, med Funken som base.

– Anne-Berit vant, det er helt fantastisk. Det er vi selvsagt kjempestolt over. Dette er en stor dag for oss, dette har aldri skjedd før, forteller hotelldirektør i Spitsbergen Travel, Sven-Erik Svendsen. Under banketten onsdag kveld fikk han og resten av delegasjonen fra Longyearbyen vite at Simonsen gikk av med seieren i årets nord-norske kokkekonkurranse.

– Hun har gjort en fantastisk jobb her i dag, sier han.

– Så godt jeg kunne

Simonsen forteller at hun dro og kjøpte seg en kopp kaffe og dro til restauranten Skarven i Tromsø en halvtime før konkurransen skulle starte onsdag.

– Jeg så litt på de andre, og når det var min tur satte jeg bare i gang. Jeg kjørte i mitt tempo og gjorde det så godt jeg kunne, forteller hun.

Ingen store feil

Etter at deltakerne var ferdige med matlagingen ble de evaluert.

– De evaluerte mange ulike ting. Jeg fikk ikke noen store minuspoeng så vidt jeg har forstått det, sier Simonsen.

– Var det noe som ikke gikk som du hadde tenkt?

– Det gikk etter planen, jeg lå et par minutter bak skjema, men jeg hadde ikke for lite salt i maten, jeg gjorde ingen store feil, sier hun.

I hardtrening

Simonsen og kollegaen Stian Hansen har i flere uker ligget i hardtrening fram til konkurransen. De ble begge trukket ut til å være med i konkurransen basert på menyer de sendte inn til Arktisk Meny, som arrangerer kokkekonkurransen. De fikk en råvareliste som de skulle lage en tre-retters meny ut fra. Det skulle være ishavsrøye og rå reker til forrett, torsk og oksehaler til hovedrett, og krøkebær og eple til dessert.

Hansen ble nummer fire i konkurransen. Åtte nord-norske kokker deltok.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!