Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nord-Norges beste kokk

Anne-Berit Mydland Simonsen gikk av med seieren i Arktisk Kokk. Premien er en matfaglig reise til en verdi av 15.000 kroner. FOTO: Marius Fiskum

Nord-Norges beste kokk

Anne-Berit Mydland Simonsen (23), som jobber på Funken, vant Arktisk Kokk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.09.2009 kl 10:09

– Det føles veldig godt. Jeg hadde håpet på å komme på topp tre, sier Mydland Simonsen.

Hun jobber til daglig som kokk på Spitsbergen Travels hoteller, med Funken som base.

– Anne-Berit vant, det er helt fantastisk. Det er vi selvsagt kjempestolt over. Dette er en stor dag for oss, dette har aldri skjedd før, forteller hotelldirektør i Spitsbergen Travel, Sven-Erik Svendsen. Under banketten onsdag kveld fikk han og resten av delegasjonen fra Longyearbyen vite at Simonsen gikk av med seieren i årets nord-norske kokkekonkurranse.

– Hun har gjort en fantastisk jobb her i dag, sier han.

– Så godt jeg kunne

Simonsen forteller at hun dro og kjøpte seg en kopp kaffe og dro til restauranten Skarven i Tromsø en halvtime før konkurransen skulle starte onsdag.

– Jeg så litt på de andre, og når det var min tur satte jeg bare i gang. Jeg kjørte i mitt tempo og gjorde det så godt jeg kunne, forteller hun.

Ingen store feil

Etter at deltakerne var ferdige med matlagingen ble de evaluert.

– De evaluerte mange ulike ting. Jeg fikk ikke noen store minuspoeng så vidt jeg har forstått det, sier Simonsen.

– Var det noe som ikke gikk som du hadde tenkt?

– Det gikk etter planen, jeg lå et par minutter bak skjema, men jeg hadde ikke for lite salt i maten, jeg gjorde ingen store feil, sier hun.

I hardtrening

Simonsen og kollegaen Stian Hansen har i flere uker ligget i hardtrening fram til konkurransen. De ble begge trukket ut til å være med i konkurransen basert på menyer de sendte inn til Arktisk Meny, som arrangerer kokkekonkurransen. De fikk en råvareliste som de skulle lage en tre-retters meny ut fra. Det skulle være ishavsrøye og rå reker til forrett, torsk og oksehaler til hovedrett, og krøkebær og eple til dessert.

Hansen ble nummer fire i konkurransen. Åtte nord-norske kokker deltok.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!